Τραβάει την κόντρα για τις διακοπές του πρωθυπουργού στο σκάφος επιχειρηματία, η Νέα Δημοκρατία.


Στον σημερινό Τύπο υπάρχουν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, η σύζυγος του εκλιπόντος επιχειρηματία, Κατερίνα Παναγοπούλου, που διέθεσε το σκάφος του συζύγου της, εκτός από πρωθυπουργικός σύμβουλος, διορίστηκε πριν από λίγες μέρες πρέσβης εκ προσωπικοτήτων, απολαμβάνοντας όλα τα σχετικά προνόμια, ενώ επιπλέον προτείνεται από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί στο εξής και για πάντα την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

Στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζεται: "Με λίγα λόγια: «μου δίνεις τη θαλαμηγό σου, σε κάνω πρέσβη και αθάνατη». Η υποκρισία, το θράσος, αλλά και η ξιπασιά του σκαφάτου κ. Τσίπρα δεν γνωρίζουν όρια. Τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι κρύφτηκε σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμη νεκρούς από την εθνική τραγωδία. Και τώρα που οι φωτογραφίες του διέρρευσαν, πανικόβλητος εξαγγέλλει άρον άρον προεκλογικά επιδόματα, μήπως και αποφύγει τη συντριβή του. Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας, είναι ότι βρισκόμαστε πια στο 2019 και όχι στο 2015 και οι πολίτες έχουν βιώσει στο πετσί τους και τα ψέματά του και τις καταστροφικές επιλογές του”.

Η κ. Παναγοπούλου δήλωσε χθες ότι ο εκλιπών σύζυγός της, εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, είχε παραχωρήσει τη θαλαμηγό «Odyssey» στον Αλέξη Τσίπρα και στην οικογένειά του διότι «τον έβλεπε κουρασμένο».

«Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ξεκουραστεί για μια εβδομάδα αθόρυβα όπου θέλει. Και αν μου το ξαναζητήσει να βοηθήσω θα το κάνω», προσέθεσε η κ. Παναγοπούλου μιλώντας στον ιστότοπο του «Πρώτου Θέματος».

Υποσστήριξε πως θεωρεί ηθικά άμεμπτη την παραχώρηση του σκάφους στην πρωθυπουργική οικογένεια και προσέθεσε πως ο σύζυγός της – που έφυγε από την ζωή τον Φεβρουάριο – ήταν υπεράνω διαπλοκής και ανήκε σε μία «ελίτ ηθικής».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο αργότερα, η κυρία  Παναγοπούλου αναφέρει ότι ποτέ δεν μπορούσε να φανταστεί πως μία απλή ανθρώπινη πράξη φιλοξενίας θα έφθανε στο σημείο μιας «τόσο θλιβερής πολιτικής εκμετάλλευσης».