Ανοίγει η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις προς ασφαλιστικά ταμείαΚοσμοσυρροή για τις 120 δόσεις. Χιλιάδες ήταν οι φορολογούμενοι που επισκέφθηκαν χθες την ειδική εφαρμογή για τα χρέη προς τις εφορίες, η οποία άνοιξε χθες και θα δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 28 Ιουνίου.


Μέσα στις πέντε πρώτες ώρες περισσότεροι από 20.000 μπήκαν στο σύστημα ενώ 3.000 υπέβαλαν αίτηση.

Σήμερα θα ανοίξει και πλατφόρμα για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Θα την ενεργοποιήσουν στις 10:30 Αχτσιόγλου και Πετρόπουλος από τον ΕΦΚΑ. Η προθεσμία τελειώνει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

«Η πλατφόρμα θα ενημερώνει τον ασφαλισμένο για το πώς διαμορφώνεται η νέα οφειλή του, μετά το κούρεμα των προσαυξήσεων και το κούρεμα της βασικής οφειλής, που προβλέπεται για πρώτη φορά. Το νέο ποσό της μειωμένης οφειλής θα μπορεί να αποπληρώνεται σε έως 120 δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ. Οι προσαυξήσεις κουρεύονται κατά 85% και, εάν επιλέξουν και το κούρεμα της βασικής οφειλής, θα έχουν μείωση κατά περίπου 65% της συνολικής οφειλής τους», δήλωσε η υπουργός Εργασίας σε πρόσφατη ραδιοφωνική της συνέντευξη.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας, ο ασφαλισμένος θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει, αν δεν θέλει το κούρεμα της βασικής οφειλής και θέλει να την αποπληρώσει ολόκληρη, προκειμένου να έχει υψηλότερη ανταποδοτική σύνταξη στο μέλλον.

«Η πλατφόρμα θα είναι εύχρηστη, προκειμένου κάθε ασφαλισμένος ή υποψήφιος συνταξιούχος να μπορεί να ενταχθεί ηλεκτρονικά στη ρύθμιση. Δεν υπάρχουν κριτήρια για την ένταξη στη ρύθμιση προς τα ασφαλιστικά ταμεία, όλοι οι ασφαλισμένοι με οφειλές– είτε είναι φυσικά πρόσωπα είτε είναι επιχειρήσεις για τις εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων τους -όλοι εντάσσονται στη ρύθμιση χωρίς κριτήρια. Η ρύθμιση θα μείνει ανοιχτή, μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε, θα μπορεί κάποιος να ενταχθεί», διευκρίνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Σχόλια