Σε 12 από τις 13 περιφέρειες της χώρας προηγείται η ΝΔ. Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες σε πέντε περιφέρειες, ενώ στη μια από αυτές, στην Κρήτη, εξελέγη από την πρώτη Κυριακή ο μοναδικός -μέχρι στιγμής- μη «γαλάζιος» περιφερειάρχης.


Συγκεκριμένα, από την πρώτη Κυριακή εκλέγονται: στην Περιφέρεια της Κ. Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας με το 61,99% των ψήφων, στην Περιφέρεια Κρήτης ο Σταύρος Αρναουτάκη με το 60,81% των ψήφων (ο οποίος κατέβηκε ως αυτόνομος, αλλά τον στήριξαν επίσης το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ), στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Αλέξανδρος Καχριμάνης (56,97%), στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Κώστας Αγοραστός (55,42%), στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ο Γιώργος Χατζημάρκος (54,99%).

Επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή, στις Περιφέρειες: Αττικής, Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Β. Αιγαίου, Δ. Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας. Η πλέον οριακή διαφορά μεταξύ των δυο επικρατέστερων υποψηφίων αποτυπώνεται στην Πελοπόννησο με τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα (34,11%) και τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη (34,10%) να αναμετρώνται με διαφορά, από την 1η Κυριακή, 0,01%.