Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να στήριξε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη στη δευτερολογία του στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, αυτό, όμως, φαίνεται πως δε σημαίνει ότι θα το... ξανακάνει!


Ήδη, στο γραφείο του πρωθυπουργού φθάνουν εισηγήσεις από τους στενούς του συνεργάτες να τον απομακρύνει! Όσοι εισηγούνται κάτι τέτοιο, υπογραμμίζουν ότι ένα από τα κρίσιμα επιχειρήματα για τις εκλογές, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, είναι η ηθικότητα. Το σύνθημα "ήταν δίκαιο, έγινε πράξη", θα πρέπει να "ξαναπαίξει" στο δρόμο προς τις βουλευτικές κάλπες, αλλά ενέργειες όπως αυτές του αναπληρωτή υπουργού Υγείας τραβάνε πίσω την κυβέρνηση, όπως επισημαίνουν. Μάλιστα, η ενέργεια του Παύλου Πολάκη να συναντηθεί με ΑμεΑ μετά τα όσα ανέγραψε για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κυμπουρόπουλο και, μάλιστα, να περάσει σε ακατάσχετη παροχολογία υπέρ τους, περισσότερα προβλήματα δημιούργησε, παρά έλυσε.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, με το που υπήρξε η πλήρης στήριξη του Πολάκη από το βήμα της Βουλής τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα δεν ήρθαν ποτέ. Ειδικά στα social media όπου τα κυβερνητικά τρολ έκαναν, ως τώρα, πάρτι, έπεσε... βουβαμάρα από την πλευρά της υποστήριξης, ενώ, αντίθετα, από την αντίθετη πλευρά, τα βίντεο και οι φωτογραφίες με επιθετικές λεζάντες κατά του Πολάκη έδιναν κι έπαιρναν, δείγμα ότι ο... αψύς Σφακιανός (κατά Τσίπρα) δεν έχει κοινωνική στήριξη -το αντίθετο μάλιστα!

Πέρα από τον απλό κόσμο, ολοένα και περισσότερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος παίρνουν αποστάσεις από τον αναπληρωτή υπουργό. Οι παρεμβάσεις των Νίκου Φίλη και Ευκλείδη Τσακαλώτου είναι χαρακτηριστικές. Επίσης, Σταύρος Κοντονής, Γιάννης Μπαλάφας, Στέλιος Κούλογλου, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ελ. Αυλωνίτου κρατιούνται σε απόσταση και η ζυγαριά δεν γέρνει υπέρ Πολάκη, ακόμη κι όταν οι Κυρίτσης, Ζαχαριάδης,  Καρακώστα και Παπαδημούλης, παίρνουν το μέρος τους. Αντιθέτως, στα social media τους παίρνει κι αυτούς η μπάλα.

Επειδή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει δείξει να ΄χει ενδοιασμούς και έχει απομακρύνει, στο παρελθόν, όσα στελέχη θεωρήθηκαν "βαρίδια' στο δρόμο προς την εξουσία, ή στη διατήρηση του Μαξίμου υπό την κατοχή του ΣΥΡΙΖΑ, αρκετοί είναι αυτοί που επιμένουν ότι ο κ. Πολάκης θα είναι, πολύ σύντομα, παρελθόν. Αυτό, βέβαια, προσθέτουν, δεν αλλάζει την απόφαση του πρωθυπουργού να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση την αίτηση μομφής της Νέας Δημοκρατίας για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, αφού τα νούμερα είναι υπέρ της κυβέρνησης και ο Αλέξης Τσίπρας θα ΄ναι διπλά κερδισμένος: Και την ψήφο εμπιστοσύνης θα λάβει και τον Πολάκη θα απομακρύνει, στο δρόμο προς τις επόμενες εκλογές.

Αντιδράσεις, φυσικά και υπάρχουν. Η αντίθετη άποψη λέει πως, σε περίπτωση απομάκρυνσης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας θα φανεί ότι ο πρωθυπουργός είναι ευάλωτος σε πολιτικές πιέσεις, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο... αψύς Σφακιανός να στραφεί και εναντίον του πατώντας στη σκανδαλολογία, την οποία τόσο πιστά υπηρέτησε ως σήμερα.