Η λευκή ισοπαλία στην Τρίπολη, απέναντι στον τοπικό Αστέρα, ήταν αρκετή για τον ΠΑΟΚ, ώστε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, τον τρίτο κατά σειράν και να διεκδικήσει το νταμπλ.


Ο ΠΑΟΚ από την αρχή του αγώνα της Τρίπολης έδειξε ότι ενδιαφέρονταν μόνον να περάσει στον τελικό. Είχε στηθεί να περιμένει τον αντίπαλό του, με σκοπό να μην πιεστεί ιδιαίτερα για να πετύχει ένα γκολ και στόχευε μόνον σε γρήγορες αντεπιθέσεις για κάτι καλό. Δεν του έβγαινε η μπαλιά στα χαφ, όμως, αφού ο μεν Μπίσεσβαρ δεν ήταν σε καλή μέρα και ο δε Μίσιτς δεν ήταν... καν στο γήπεδο.

Ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Αστέρα

Ο Αστέρας έδειξε ότι μπορούσε κάτι παραπάνω και δικαιούνταν ενός τέρματος, ειδικά στη φάση όπου ο Ίγκνασον κάνει λάθος, ο Τσιλιανίδης παίρνει την μπάλα στο ύψος του ημικυκλίου, μπαίνει μόνος στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής σφυρίζει φάουλ με υπόδειξη του επόπτη (στο 47'). Ο παίκτης του Αστέρα στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με τον Πασχαλάκη που έχει ακούσει το σφύριγμα να κάνει... χλιαρή προσπάθεια να διώξει, το γκολ -κακώς- δεν μετρά κι από εκεί κι ύστερα το... τίποτα.

Οι γηπεδούχοι ήταν πιο ζωηροί, έτρεχαν πρώτοι στην μπάλα, αλλά εκτός από κάποια μακρινά σουτ δεν έδειξαν και τίποτα ιδιαίτερο, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται σχετικά εύκολα.

Για τον ρέφερι τα είπαμε. Μετά το λάθος του '47 έπαιζε έδρα 90-10, όπως ήταν... αναμενόμενο. Αλλά ένα λάθος δεν διορθώνει ποτέ, ένα άλλο. Οι γηπεδούχοι φωνάζουν και για μία φάση στο 43' όταν η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Βερέλα, όμως, εκεί δεν υπάρχει περίπτωση πέναλτι, αφού η πρόθεση του ΠΑΟΚ δεν είναι να κόψει την μπάλα με το χέρι, καθώς αυτή φθάνει πάνω του από γκελ.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης
Γκολ: - / -
Δοκάρια: - / -

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) Βοηθοί Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής) Τέταρτος Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)
Κίτρινες: Τριανταφυλλόπουλος 37' / Ολιβέιρα 76', Ίγκνασον 86'.
Κόκκινες: - / -

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης(Παράσχος): Παπαδόπουλος, Βλάχος (41' Δουβίκας), Ορτέγκα, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μουνάφο, Βαλιέντε, Τασουλής (64' Μπελόκ), Φερνάντεζ, Κώτσιρας, Τσιλιανίδης (74' Αραβίδης).

ΠΑΟΚ(Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σάκχοφ, Μίσιτς (52' Ολιβέιρα), Λημνιός, Ζαμπά (62' Πέλκας), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (77' Σφιντέρσκι).