Σκηνές από αστυνομική ταινία εκτυλίχθηκαν, χθες βράδυ, στους δρόμους της Καλαμαριάς, όταν αστυνομικοί εντόπισαν δυο ύποπτα άτομα να επιβαίνουν σε κλεμμένο Ι.Χ. στο οποίο είχαν πινακίδες άλλου αυτοκινήτου που ήταν, επίσης, κλεμμένες.


Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης καταδίωξαν τους δύο Ρομά, ηλικίας 21 και 35 ετών, οι οποίοι επέβαιναν στο κλεμμένο Ι.Χ. με άλλους συνεργούς τους. Ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου, στην προσπάθειά του να διαφύγει, έπεσε πάνω σε πινακίδα σήμανσης, ενώ ο συνοδηγός πέταξε στο οδόστρωμα έναν ασύρματο όπως αυτούς που χρησιμοποιεί η αστυνομία, αλλά και διαρρηκτικά εργαλεία. Οι συνεργοί των δύο που βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα πετάχτηκαν έξω από το τρακαρισμένο Ι.Χ. και το ΄βαλαν στα πόδια, ενώ ο ένας από τους δύο συλληφθέντες πάλεψε με τους αστυνομικούς για να καταφέρει να διαφύγει.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι φερόμενοι ως δράστες πέταξαν από το αυτοκίνητο, εκτός από τον ασύρματο, λοστό, κατσαβίδι, γάντια, καθώς και μια κουκούλα full face.

Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, αντίστασης, απείθειας και παράβασης του Νόμου περί ραδιοσυχνοτήτων.

Από την περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, προέκυψε ότι τόσο το όχημα όσο και μία πινακίδα κυκλοφορίας που έφερε, είχαν κλαπεί πριν από μερικές ημέρες.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.