Έντονο προβληματισμό – αν μη τι άλλο- προκαλεί η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ως «αεροδρόμιο της Μίκρας».


Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ανάβοντας φωτιές, «μέσω της τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη» θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην ασφάλεια του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας.


Επί λέξη, είπε: «Αλλά, για να μην μιλάμε μονάχα για το στρατιωτικό σκέλος, σημαντική είναι και η συμφωνία ανάμεσα στις Υπηρεσίες Πολιτικής Αεροπορίας για τη βοήθεια που θα δώσουμε και σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση στελεχών της Βόρειας Μακεδονίας και σε ό,τι αφορά όμως και τη βοήθεια, την τεχνική, μέσα από το ραντάρ υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, για να μπορέσουμε να δώσουμε σημαντική τεχνική υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων στον τομέα της αεροπορικής ασφάλειας, που είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί προστατεύει και από έκνομες ενέργειες την αεροναυτιλία, αλλά και από ατυχήματα σε ό,τι αφορά την ασφαλή επικοινωνία των πολιτών μας, την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών».


Ίσως, ο πρωθυπουργός να μπερδεύτηκε και να αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Μίκρας αλλά η μετονομασία έχει γίνει πριν από πολλά χρόνια σε αεροδρόμιο Μακεδονία. Συγκεκριμένα μέχρι το 1992 ονομαζόταν «Κρατικός Αερολιμένας Μίκρας Θεσσαλονίκης», αλλά μετονομάστηκε το 1992 παίρνοντας το όνομα αεροδρόμιο «Μακεδονίας».


Οι αντιδράσεις έπεσαν βροχή. Μεταξύ των απλών χρηστών του Ίντερνετ και των σόσιαλ μίντια που αντέδρασαν, υπήρχαν και πολιτικοί.


Δείτε τι ανάρτησε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης: