Η μητέρα του Άιρτον Σένα φαίνεται ότι είχε αναθέσει στην ανηψιά του (και αδερφή του Μπρούνο Σένα), να δημιουργήσει μία προτομη του Βραζιλιάνου θρύλου της Formula 1, με σκοπό να την παραλάβει ο Πάπας Φραγκίσκος. Άλλωστε η οικογένεια του Σένα (όπως και ο ίδιος) φημίζεται διαχρονικά, τόσο για την πίστη στην θρησκεία, όσο και για τις φιλανθρωπικές ευαισθησίες οι οποίες την διέπουν.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το «Ινστιτούτο Άιρτον Σένα», μία μη κυβερνητική οργάνωση της Βραζιλίας, η οποία συνδράμει με κάθε τρόπο στα φτωχά παιδιά της χώρας, έχοντας την στήριξη του κράτους, ιδιωτών, δήμων, καθώς και άλλων αντίστοιχων ΜΚΟ.
Έτσι λοιπόν, η ανηψιά του Σένα εργάστηκε για αρκετά χρόνια με μοναδικό στόχο να εκπληρώσει την επιθυμία της γιαγιάς της (και μητέρας του Σένα) και τελικά τα κατάφερε. Εν μέσω έντονης συγκινησιακής φόρτισης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ήμουν πολύ περήφανη που μου δόθηκε αυτή η εντολή από τη γιαγιά μου, θέλοντας να απεικονίσει τον τρόπο με τον οποίο θυμάται η οικογένεια τον Άιρτον, δηλαδή με αμέτρητη αγάπη. Δέχτηκα την πρόκληση, παρά το γεγονός ότι γνώριζα πως θα ήταν αρκετά δύσκολο».  Να σημειωθεί ότι η τελετή παράδοσης της προτομής του Βραζιλιάνου στον Πάπα Φραγκίσκο εγινε ενώ στη συνέχεια τοποθετηθηκε στο Μουσείο του Βατικανού.