Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορεί πως επιδιώκει να διχάσει τον ελληνικό λαό εξαπολύει ο Σταύρος Καλαφάτης.


Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Δημήτρη Κοτταρίδη ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης προβλέπει μια σκληρή προεκλογική αντιπαράθεση με ευθύνη όπως λέει της κυβέρνησης η οποία ξέροντας ότι θα χάσει τις εκλογές προσπαθεί να πολώσει και να φανατίσει την κοινωνία.

"Προσπαθούν, ξέροντας πως δεν μπορούν να συσπειρώσουν, να πετύχουν αντισυσπείρωση, εμφανίζοντας όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις σαν εχθρούς του λαού και του τόπου. Προσπαθούν να φανατίσουν, να πολώσουν και να διχάσουν την κοινωνία. Χαρακτηρίζουν ακροδεξιούς και εθνικιστές την πλειονότητα των Ελλήνων, που αντιδρούμε στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών", υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Καλαφάτης.

Θέλοντας να αποδομήσει το άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στο κέντρο ο κ. Καλαφάτης μιλά για αποστάτες οι οποίοι και αποδέχονται την πρόσκληση του πρωθυπουργού και οι οποίοι, όπως επισημαίνει, δεν εκφράζουν ούτε το κέντρο, ούτε το προοδευτικό.

"Δεν εκφράζουν ούτε το κέντρο, ούτε το προοδευτικό, ούτε καν τον εαυτό τους εκείνοι που εγκατέλειψαν αρχές και θέσεις για μια καρέκλα λίγους μήνες. Δεν είναι κέντρο οι αποστάτες των ΑΝΕΛ και δεν κουβαλούν κανένα προοδευτικό πρόσημο, τα απολειφάδια του ΠΑΣΟΚ που έβριζαν και βρίζονταν από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν βρήκαν ούτε την ψήφο τους στην κάλπη κι έμειναν στην απέξω. Ποιο, άλλωστε, είναι το προοδευτικό που εκφράζουν, τάχατις, ο κ. Τσίπρας και οι πρόθυμοι του μηδενός; Η υπονόμευση των δημόσιων πανεπιστημίων, η παράδοσή τους σε εγκληματικά στοιχεία του κοινού Ποινικού Δικαίου, η μετατροπή τους σε άσυλα παρανομίας και παρασκευαστήρια μολότοφ; Η αντίδρασή τους στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων που θα επέτρεπε να εισάγουμε, αντί να εξάγουμε φοιτητές, συνάλλαγμα και θέσεις εργασίας; Η ανοχή τους στη βία και την παρανομία, τα άβατα και τους κουκουλοφόρους; Η επιβολή δεκάδων νέων φόρων και πρόσθετων ασφαλιστικών εισφορών που τσάκισαν τη μεσαία τάξη", αναρωτιέται;

Καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ στις ευρωεκλογές και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση ο κ. Καλαφάτης επαναλαμβάνει πως η ΝΔ θα παλέψει για να μην περάσει η μείωση του αφορολόγητου.

"Ο κ. Τσίπρας που ψήφισε τη μείωση του αφορολόγητου, φρόντισε να βάλει την εφαρμογή της μετά το τέλος της θητείας του. ‘Αρα η δήλωσή του δεν αλλάζει σε τίποτε τα ισχύοντα. Πολύ περισσότερο όταν δεν απάντησε στην ερώτηση αν θα φέρει ρύθμιση για να ακυρώσει τη μείωση που επέβαλε. Και κάτι ακόμη: Ενώ ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολίτες έλεγε πως το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί, ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος στους ομολόγους του, στο Eurogroup της 5ης Απριλίου, βεβαίωνε για το ακριβώς αντίθετο. (...)Εμείς αντιταχθήκαμε από την αρχή στη μείωση του αφορολόγητου και καταψηφίσαμε τη σχετική διάταξη. Ήμασταν και είμαστε αντίθετοι. Και βέβαια δεσμευόμαστε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουμε τη μείωση", υποστηρίζει.