Η μεγάλη ώρα για τον ΠΑΟΚ έφτασε. Πλέον, το πρωτάθλημα έχει τυπική διαδικασία αφού ο Δικέφαλος υπερασπίστηκε σθεναρά την βαθμολογική διαφορά που με τόσο κόπο έχει δημιουργήσει από τον δεύτερο Ολυμπιακό.
Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Το μόνο πλέον που μένει να διαπιστώσουμε είναι πότε θα το σηκώσει και μαθηματικά. Αυτό μπορεί να γίνει στη Λάρισα στις 14 Απριλίου, ίσως γίνει στην Τούμπα είτε νωρίτερα (7 Απριλίου) είτε αργότερα (21 Απριλίου). Για τον οργανισμό ΠΑΟΚ όμως και κυρίως για τον κόσμο της ομάδας δεν έχει καμία σημασία το πότε θα το σηκώσει αφού ο ΠΑΟΚ φέτος τα κατάφερε! Και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Η εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό, κόντρα στον Παναιτωλικό, έδειξε πως η ομάδα τα καταφέρνει ακόμη και όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο.
Μάλιστα η ανατροπή, που πέτυχε στο ματς με τον Παναιτωλικό ήταν με διαφορά η πειστικότερη στην πιο πετυχημένη αγωνιστική περίοδο της ιστορίας του, αν και η ομάδα του Λουτσέσκου έχει παίξει σπουδαία ματς όπως εκείνο με τον Ολυμπιακό. Και το ερώτημα που κάνουμε στον εαυτό μας είναι ένα: Πώς να μην πάρει ο ΠΑΟΚ φέτος το πρωτάθλημα όταν σε κάθε γήπεδο σε όλη την Ελλάδα δεν αφήνει περιθώρια. Όταν έχει στο ρόστερ του έναν αρχηγό σαν τον Αντελίνο Βιεϊρίνια και όταν διαθέτει ποδοσφαιριστές με το βλέμμα του Λέο Μάτος, του Βαρέλα, του Ακπομπ, του Κρέσπο.
Όταν οι οπαδοί του ξεκινούν με προορισμό το κάθε γήπεδο για να δουν και να απολαύσουν για λίγο από κοντά την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που αρνείται να χάσει και μόνο με το νταμπλ θα είναι ευχαριστημένη. Φροντίζει μάλιστα σε κάθε αγωνιστική να το δείχνει αυτό. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ζει την κάθε στιγμή, απολαμβάνει τα κατορθώματα του «ασπρόμαυρου» συνόλου και περιμένει πως και πως τη μεγάλη στιγμή. Τη στιγμή, στην οποία με το σφύριγμα της λήξης ενός αγώνα θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος. Ένα πρωτάθλημα, που θα έρθει με το αήττητο και θα είναι ταυτόχρονα το τρίτο και ιστορικότερο για τον Δικέφαλο. Ένα πρωτάθλημα που θα είναι το πιο δίκαιο πρωτάθλημα που κατέκτησε ομάδα την τελευταία εικοσαετία. Ένα πρωτάθλημα που θα έπρεπε να είχε κατακτηθεί πέρσι, όταν στις δικαστικές αίθουσες εκλάπη ο τίτλος, κάτι που παραδέχθηκε και ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Ένα πρωτάθλημα που θα σηματοδοτήσει την νέα εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου και κυρίως, όπως όλοι ευχόμαστε, να δημιουργήσει την νέα ποδοσφαιρική δυναστεία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή του ΠΑΟΚ.
Και κάτι τελευταίο. Είναι περιττό να αναφερθούμε από τώρα στο τι θα γίνει στην πόλη εκείνο το βράδυ. Πιστεύω πως ούτε και οι ίδιοι οι φανατικοί οπαδοί δεν μπορούν να φανταστούν. O Γιώργος Σαββίδης βέβαια με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό, είχε αφήσει να εννοηθεί το πώς θα γιορταστεί το πρωτάθλημα. Υπομονή, καθώς απομένουν πέντε αγωνιστικές εως το τέλος. Το βράδυ αυτό όμως δεν αργεί γιατί η ώρα του ΠΑΟΚ έφτασε.

ΣΣ1

Αναμενόμενη η νίκη στην Ξάνθη, όπως και το οτι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν τα Πηγάδια.. μικρή Τούμπα