Η αλλαγή νοοτροπίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η βασική προτεραιότητα του υποψήφιου περιφερειάρχη Χρήστου Παπαστεργίου, όπως αναφέρει ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.


Ο επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις» δηλώνει ότι «ο περιφερειάρχης και η ομάδα του γενικότερα, πρέπει να είναι ο ιθύνων νους που θα συντονίσει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις ώστε να εκπονηθεί το αναπτυξιακό σχέδιο», χαρακτηρίζει ανεπαρκή τη διοίκηση Τζιτζικώστα και για τα στελέχη της παράταξής του τονίζει ότι δεν θα βρει κανείς σε αυτά «φίρμες και αργόσχολους θαμώνες των πρωινάδικων».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, επισημαίνει ότι «δείχνουν πως δεν υπάρχουν παντοδυναμίες και η ανατροπή είναι εφικτή» και καλεί τους πολίτες να αποφασίσουν, μετά από σκέψη, αν είναι ευχαριστημένοι από την τωρινή διοίκηση, αν τους έχει ενημερώσει υπεύθυνα για τις αρμοδιότητές της, αν τους έχει βοηθήσει κάπου.

Χαρακτηρίζει, άλλωστε, μέγιστη τιμή την ομόφωνη απόφαση των στελεχών του ΚΙΝΑΛ στην Κεντρική Μακεδονία για την υποψηφιότητά του και υπογραμμίζει: «εκπροσωπώ την παράταξη των ενεργών πολιτών που αγωνιούν για τον τόπο τους και φιλοδοξούν να τον αλλάξουν».

Για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας αναφέρει ότι επιδιώκει «το διάλογο με όλες τις παρατάξεις, όχι με κόμματα, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά», καταλογίζει ευθύνες στον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για τη μη πραγματοποίηση αυτού του διαλόγου και προσθέτει: «μετά τις εκλογές, θα επιδιώξουμε την προγραμματική σύνθεση στο περιφερειακό συμβούλιο», χωρίς όμως μια «λογική διαμοιρασμού οφικίων».