Σε φιλικό κλίμα έγινε σήμερα το μεσημέρι, η συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στο γραφείο του περιφερειάρχη.


Για περισσότερο από μία ώρα, οι δύο άνδρες συζήτησαν για μια σειρά από θέματα που αφορούν στο έργο που έχει γίνει από την Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονία για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τζιτζικώστας στις δηλώσεις του τόνισε ότι συνάντησε έναν παλιό φίλο και σημείωσε: « Άκουσα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις σκέψεις και τις προτάσεις του Νίκου Ταχιάου για τη Θεσσαλονίκη του αύριο και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί πριν και μετά τις εκλογές, προκειμένου και η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη να καταφέρουμε να βγει οριστικά από την κρίση και να δημιουργηθούν οι υποδομές εκείνες, που θα την αναδείξουν σε μια σύγχρονη και ανθρώπινη περιοχή και πόλη».

Ο Νίκος Ταχιάος είπε ότι επισκέφτηκε τον κ. Τζιτζικώστα με τον αέρα ενός πρώην ψηφοφόρου του και αλλά και ψηφοφόρου του στο αμέσως προσεχές διάστημα. «Είχα την ευκαιρία να ανταλλάξω μαζί του απόψεις για το όραμα για την πόλη, αλλά όχι μόνο γι' αυτό. Ανταλλάξαμε απόψεις και για την πράξη, αφού ο ίδιος έχει να επιδείξει σημαντικό έργο στην Κεντρική Μακεδονία και έχει αποδείξει ότι είναι ένας άνθρωπος, που του αρέσει το χειροπιαστό. Κι αυτό είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας, σε μια συνεργασία που τη βλέπω κι εγώ να έρχεται μπροστά μας» επεσήμανε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα».

Τόσο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τόνισαν στην ανάγκη για συνεργασία μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, ώστε να προχωρήσει η ανάπτυξη της περιοχής.

«Εφόσον εκλεγώ δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα χαρώ πολύ να έχω μια άριστη συνεργασία μαζί με τον κ. Τζιτζικώστα. Νομίζω ότι έχουμε μεγάλο κοινό τόπο στην άποψή μας για την πόλη και την περιοχή. Πιστεύω ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία, οι Θεσσαλονικείς και οι Μακεδόνες να το εκτιμήσουν αυτό πολύ σύντομα», επεσήμανε ο Νίκος Ταχιάος.