Συμμορία Ρομά "ψείριζε" τους υπαλλήλους καταστημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! Έμπαιναν κατά δυάδες στα καταστήματα και, την ώρα που δύο από αυτούς απασχολούσαν το προσωπικό, οι άλλοι δύο μπούκαραν στους χώρους προσωπικού κι άρπαζαν ό,τι έβρισκαν!


Πρόκειται για δυο ανήλικους, έναν 20χρονο, μια 23χρονη και δυο γυναίκες που αναζητούνται. σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για τα αδικήματα της συμμορίας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της ληστρικής κλοπής και για μη έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις 15-12-2018 έως τις 12-01-2019, διέπραξαν τουλάχιστον τρεις κλοπές με την εξής μέθοδο: Οι δυο έμπαιναν στο κατάστημα κι έκαναν τους αγοραστές κι άλλοι δύο, την ώρα που οι υπάλληλοι ασχολούνταν με τους -υποτιθέμενους- πελάτες, έβρισκαν χρόνο να μπουν στο ιδιαίτερο δωμάτιο που χρησιμοποιεί το προσωπικό και να κλέψουν, από εκεί, πορτοφόλια και προσωπικά αντικείμενα! Συνολικά άρπαξαν 8.000 ευρώ και διάφορα αντικείμενα και εμπορεύματα.


Επιπρόσθετα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων των δύο ανήλικων, για διακεκριμένη παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.