Λένε πως οι μεγάλοι ποδοσφαιριστές σπάνια γίνονται μεγάλοι προπονητές. Και είναι γεγονός πως σύγχρονες μορφές των πάγκων, όπως ο Μαρτσέλο Λίπι, ο Αρίγκο Σάκι, ο Αρσέν Βενγκέρ, ο Γιόακιμ Λεβ ή ο Ζοζέ Μουρίνιο, έρχονται να ενισχύσουν την άποψη που υποστηρίζει πως, για να είσαι ένας κορυφαίος των πάγκων, δεν χρειάζεται να υπήρξες ένας κορυφαίος των γηπέδων. Όλοι αυτοί και τόσοι άλλοι, ως προπονητές χάραξαν και χαράζουν την δική τους εποχή στο ποδόσφαιρο, αλλά ως ποδοσφαιριστές «πέρασαν και δεν ακούμπησαν»!
Μία τέτοια περίπτωση είναι σίγουρα και ο Γιούργκεν Κλοπ. Ένας μετριότατος και μάλλον άτεχνος αμυντικός στα νιάτα του, ένας εκ των κορυφαίων προπονητών του κόσμου σήμερα. Με ένα ιδιαίτερο προσωπικό στιλ, με παρουσιαστικό που θυμίζει καθηγητή της αγγλικής λογοτεχνίας σε προοδευτικό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, αλλά και με ξαφνικές «εκρήξεις» κατά την διάρκεια του αγώνα, που θυμίζουν οπαδό σε εξέδρα επαρχιακής ομάδας στο τοπικό πρωτάθλημα, ο 52χρονος Γερμανός είναι ένα κράμα διανοούμενου μποέμ και «μπαλαδόφατσας»! 
 Διαθέτει άποψη και δεν θα διστάσει να την πει δημόσια, όπως τότε που υπερασπίστηκε τον Μεσούτ Οζίλ, την στιγμή που όλη η Γερμανία «έβραζε» εναντίον του, διαθέτει χιούμορ και δεν διστάζει να αυτοσαρκαστεί, όπως τότε στην επίσημη παρουσίασή του από την Λίβερπουλ, που αποκάλεσε τον εαυτό του «Normal One», σε αντιδιαστολή με το «Special One» του Μουρίνιο, διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα, διαθέτει και γνώσεις, πολλές γνώσεις για το ποδόσφαιρο. Και διαθέτει και κάτι ακόμη, που είναι αδύνατον να προσδιοριστεί με λόγια… Σαν να γεννήθηκε για να τον αγαπούν!
 Τον αγάπησαν στη Μάιντς, τον αγάπησαν στην Ντόρτμουντ και τον αγαπούν μέχρι λατρείας στην Λίβερπουλ. Αν μάλιστα φέτος την οδηγήσει και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, για πρώτη φορά, μετά απο τρεις δεκαετίες, θα τον λατρεύουν για όλη την υπόλοιπη ζωή τους.
Το βράδυ της Τετάρτης ο κυριος Κλόπ δίχασε την Γερμανία, καθώς ως προπονητής της Λίβερπουλ πετούσε εξω το βαρύ όνομα του Γερμανικού ποδοσφαίρου, την Μπάγιερν Μονάχου και μάλιστα με πολύ εμφατικό τρόπο. Ανετη νίκη με 3-1 χωρίς κάν να πιεστεί.
Στα χρόνια της παρουσίας τους στον πάγκο της Λίβερπουλ, κατάφερε να φτάσει σε τρεις τελικούς, στο League Cup το 2016, στο Europa League το 2016 και ως αποκορύφωμα στο Champions League το 2018. Και μπορεί ακόμη να μην έχει κατακτήσει κάποιο τρόπαιο, ήδη όμως έχει κατακτήσει τις καρδιές όλων στο «Άνφιλντ». Οι φίλαθλοι τον λατρεύουν και σε κάθε ματς τον κάνουν να καταλάβει πως… ποτέ δεν θα περπατά μόνος του!
Ειναι σαφέστατα ο πιο αγαπητός κόουτς στον πλανήτη μας, ακόμη και χωρίς τίτλο. Θυμίζω απλά πως οι οπαδοί της Ρεάλ. τον ήθελαν για διάδοχο του Ζιντάν. Και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Και όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει και η απέναντι πλευρά, εκείνη της σκληρής τακτικής.
Πάντως όλα δείχνουν σωστά προς το παρών, με την ομάδα να είναι μια ανάσα από την κορυφή και να δείχνει έτοιμη για την επιστροφή στον θώκο της πρωταθλήτριας Αγγλίας.
Όπως έπραξε και με την Ντόρτμουντ δηλαδή, όταν αμφισβήτησε ευθέως την πρωτοκαθεδρία της Μπάγιερν, όπως κάνει τώρα κόντρα στην Σίτυ των δισεκατομυρριων. ο 52χρονος Γερμανός είναι ένα κράμα διανοούμενου μποέμ και «μπαλαδόφατσας»! Για αυτό άλλωστε δεν αποφεύγει να απαντήσει και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις, αλλά και να ξαφνιάσει, με τις επισκέψεις του, έτσι ξαφνικά σε πάμπ του Λίβερπουλ όπου αποθεώνεται από τους οπαδούς της ομάδας. Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα το βέβαιο είναι μόνο ένα. Ο Κλόπ θα συνεχίσει να είναι ο πιο διάσημος Γερμανός στην Βρετανία..Ασχέτως αν η μισή Γερμανία τον μισεί και αν η άλλη μισή τον θέλει στον πάγκο της εθνικής Γερμανίας. Ετσι γίνεται πάντα σε παρόμοιες περιπτώσεις.