Πινγκ πονγκ δηλώσεων Ζορπίδη-Χατζηγεωργίου για το ταξίδι στα ΣκόπιαΟι αρνήσεις των φορέων της Θεσσαλονίκης (του ΕΕΘ και του ΒΕΘ) να πάρουν μέρος στο ταξίδι του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, στα Σκόπια, άνοιξαν... πόλεμο δηλώσεων μεταξύ των εκπροσώπων των φορέων και της υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης, Ελευθερίας Χατζηγεωργίου.


Με την ανακοίνωση του ΕΕΘ για μη συμμετοχή του Επιμελητηρίου στο ταξίδι, η κ. Χατζηγεωργίου έβγαλε το... γιαταγάνι από το θηκάρι! Εμφανίστηκε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και ρωτήθηκε για την άρνηση του ΕΕΘ να συμμετέσχει στην επιχειρηματική αποστολή με τον πρωθυπουργό στα Σκόπια. Δήλωσε, λοιπόν, ότι είναι "υποκριτική" η στάση του κ. Ζορπίδη σε ότι αφορά την επιχειρηματική αποστολή στα Σκόπια, τη στιγμή που όπως τόνισε "δραστηριοποιείται στη γειτονική χώρα".

Μάλιστα το προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, χρησιμοποιώντας γνήσια ΣΥΡΙΖΑίικη γλώσσα: Όπως είπε χαρακτηριστικά «πρόκειται για πατριδοκαπηλία και όχι πατριωτισμό» ενώ τον χαρακτήρισε και «αντιδήμαρχο του Παπαγεωργόπουλου».

Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Ζορπίδης, απάντησε. Είπε πως "με έκπληξη" είδε ότι η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης αναφέρθηκε στο πρόσωπο του: "Ειλικρινά απορώ γιατί επέλεξε μία υπουργός, απαντώντας στη θέση ενός συλλογικού οργάνου, με αιρετή διοίκηση να κάνει προσωπικές επιθέσεις και μάλιστα αγενείς. Νομίζω ότι τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να σέβονται τις απόψεις των φορέων της κοινωνίας μας, ακόμη κι αν διαφωνούν μαζί τους", τόνισε.

Υπογράμμισε πως δεν απάντησε στην ουσία ("είναι καλύτερες οι επί της ουσίας απαντήσεις από τις προσωπικές επιθέσεις", πρόσθεσε) κι ανταπάντησε ότι επρόκειτο για συλλογική απόφαση του Επιμελητήριου:

"Η διοίκηση έκρινε και αποφάσισε. Επ αυτού ας σχολιάσει η κυβέρνηση. Κι ας αφήσει τις προσωπικές αιχμές, που είναι και άστοχες. Δεν ειναι δουλειά της να επιτίθεται στους αιρετούς. Ως πρόεδρος του μεγαλύτερου -εκτός Αθηνών- Επιμελητηρίου της χώρας, ως άνθρωπος που μοχθεί στην αγορά επί 40 χρόνια, ως παλιός αντιδήμαρχος, ως επί δεκαετίες συνδικαλιστής και ως ενεργός πολίτης με αγώνες και προσφορά, πορεία για την οποία είμαι υπερήφανος, θλίβομαι μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορές. Που προέρχονται μάλιστα από άτομα που δεν έχουν κάποια δράση να παρουσιάσουν, εκτός από τα κομματικά τους ένσημα", κατέληξε. 

Σχόλια