Συμμορία είχε ρημάξει εμπορικά καταστήματα στη ΘεσσαλονίκηΔικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος έξι ατόμων τα οποία αποτελούσαν μέλη συμμορίας η οποία έκλεβε χρήματα και αντικείμενα από εμπορικά καταστήματα του κέντρου της πόλης.

Η λεία τους ήταν 8.000 ευρώ και διάφορα αντικείμενα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, δύο ανήλικους, έναν 20χρονο και μία 23χρονη, αλλά και δύο γυναικών τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για τα αδικήματα της συμμορίας, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της ληστρικής κλοπής και για μη έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, οι οποίοι τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2018 συνέστησαν συμμορία, κατά το χρονικό διάστημα 15-12-2018 έως 12-01-2019, διέπραξαν τρείς κλοπές και μία ληστρική κλοπή, αφαιρώντας από χώρους εμπορικών καταστημάτων συνολικά το χρηματικό πόσο των 8.000 ευρώ και διάφορα αντικείμενα και εμπορεύματα.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν η είσοδος των μελών της συμμορίας στα καταστήματα, όπου χωρίζονταν σε δύο υποομάδες, μία εκ των οποίων απασχολούσε τους υπαλλήλους και η δεύτερη εισερχόταν σε χώρους όπου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στο κοινό, από τους οποίους αφαιρούσαν και ιδιοποιούνταν παράνομα χρηματικά ποσά και προσωπικά αντικείμενα των παθόντων.

Επιπρόσθετα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των γονέων των δύο νεαρών για διακεκριμένη παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ διαπιστώθηκε ότι ένας εκ των δύο νεαρών στερείται δελτίου αστυνομικής ταυτότητας.
Η σχετική δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.Σχόλια