Επίσκεψη στη Διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo A.E. πραγματοποίησε σήμερα κλιμάκιο του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Πέτρο Λεκάκη.

Ο πρόεδρος της Α.Ε. Τάσος Τζήκας και ο διευθύνων σύμβουλος Κυριάκος Ποζρικίδης ενημέρωσαν για το σχέδιο ανάπλασης του Εκθεσιακού Κέντρου αλλά και τον προγραμματισμό των εκθεσιακών δραστηριοτήτων της ΔΕΘ-Helexpo.

O κ. Λεκάκης εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη διοίκηση της εταιρείας η οποία την έχει θέσει τα τελευταία χρόνια σε τροχιά ανάπτυξης με πολλαπλά οφέλη στην οικονομία της πόλης αλλά και την διεθνή εικόνα της. Δεσμεύθηκε δε πως θα έχει στενή συνεργασία μαζί της από τη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Όπως τονίστηκε η «Θεσσαλονίκη Πρώτη» στηρίζει απόλυτα το σχέδιο που προβλέπει τη δημιουργία του νέου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου και παράλληλα την απελευθέρωση δημόσιου χώρου για την κατασκευή μητροπολιτικού πάρκου.

Η ΔΕΘ έχει κεντρική θέση στο πρόγραμμα του συνδυασμού. Ένα νέο, σύγχρονο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο είναι άμεσα απαραίτητο ώστε να υπάρχουν υποδομές συμβατές με τους καινοτόμους σχεδιασμούς της εταιρείας. Επίσης η δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου θα αποτελέσει το κέντρο για την ανάπτυξη στην καρδιά της πόλης ενός πράσινου άξονα που θα ενώνει ΑΠΘ-ΔΕΘ-Πάρκο ΧΑΝΘ.

Ο κ. Λεκάκης επισήμανε πως «μια σύγχρονη ΔΕΘ τονώνει την οικονομία της Θεσσαλονίκης πολυδιάστατα: με τις εμπορικές δραστηριότητές της, τον κομβικό της ρόλο στην καινοτομία, την έρευνα και την επιμόρφωση, την ανάπτυξη του εκθεσιακού-συνεδριακού τουρισμού».

Στο πλαίσιο της συνάντησης κατατέθηκε και η πρόταση από τη «Θεσσαλονίκη Πρώτη» ώστε παράλληλα με την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου να δρομολογηθεί η ανάπλαση του άξονα της οδού Εγνατίας, για την οποία ήδη έχουν γίνει από το Δήμο Θεσσαλονίκης αρχικές ενέργειες, αλλά και η διερεύνηση, μέσω του ΣΒΑΚ που εκπονείται από το Δήμο Θεσσαλονίκης, της δυνατότητας πεζοδρόμησης της οδού Αγγελάκη που μπορεί να δημιουργήσει έναν ενιαίο κοινόχρηστο χώρο στο κέντρο που να φέρει ακόμα πιο κοντά τη ΔΕΘ με την υπόλοιπη πόλη.

Επίσης, συζητήθηκαν και οι συνέργειες που μπορούν να δημιουργηθούν για την καλύτερη ένταξη του σχεδίου της ΔΕΘ στον αστικό ιστό με τον ανασχεδιασμό των κόμβων της ΧΑΝΘ και του Συντριβανίου σε κυκλικών έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των πόλεων.

Από τη «Θεσσαλονίκη Πρώτη», πλην του κ. Λεκάκη, το παρών στη συνάντηση έδωσαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Έλλη Χρυσίδου, Γιώργος Δημαρέλος και Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Ξανθόπουλος και Στέλιος Ρίμπας.