«Οι εκφραστές των ακροτήτων, εκείνοι που ενθάρρυναν και επιδοκίμαζαν τα θλιβερά γεγονότα που ματαίωσαν την παρέλαση το 2011, θεωρούν πως βρήκαν μιμητές και ζητούν περιφρούρηση του εορτασμού της 25ης Μαρτίου», αναφέρει
σε δήλωσή του ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

Και παραθέτει τις εξής δηλώσεις:

·         Πάνος Σκουρλέτης 28 Οκτωβρίου 2011, αμέσως μετά τη διάλυση της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη: «Οι διαμαρτυρίες στην παρέλαση ήταν ο καλύτερος φόρος τιμής στην επέτειο. Οι διαμαρτυρόμενοι ήθελαν να μπει τέλος στον κατήφορο της χώρας. Η κυβέρνηση έχει σπείρει ανέμους και θερίζει θύελλες»

·         Πάνος Σκουρλέτης, 23 Μαρτίου 2019: «Την Δευτέρα είναι 25η Μαρτίου. Εκτιμώ ότι θα υπάρξουν οργανωμένοι ακροδεξιοί θύλακες που θα προσπαθήσουν για ακόμα μία φορά να δημιουργήσουν μια ψεύτικη εικόνα. Καλώ τη Νέα Δημοκρατία να περιφρουρήσει τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου και να αποστασιοποιηθεί από συγκεκριμένα κανάλια που θα δείξουν λαϊκή αγανάκτηση».
Ο Σταύρος Καλαφάτης σημειώνει:
«Την ίδια στιγμή η ηγεσία του Λιμενικού απαγορεύει στους ΟΥΚάδες που θα παρελάσουν την εκφώνηση συνθημάτων.
Θα ήταν πειστικοί στις μεταλλάξεις τους, εάν ζητούσαν μια συγνώμη.
Από την πλευρά μας ήμασταν και είμαστε ξεκάθαροι.
Όχι στα επεισόδια, όχι στις βιαιότητες, όχι στις ακρότητες.
Σεβασμός στην εθνική επέτειο.
Σεβασμός στη γιορτή της Παλιγγενεσίας και της Ορθοδοξίας.
Αλλά και έκφραση της εθνικής ευαισθησίας την οποία άφρονες ντελιβεράδες ξένων επιδιώξεων ποδοπατούν και επιχειρούν να διασύρουν.
Στην παρέλαση πάμε με συναίσθηση ευθύνης και εθνική περηφάνια. Όλοι μαζί, τραγουδούμε “Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα…”.»