Επιθέσεις ενόπλων έλαβαν χώρα σε δύο μουσουλμανικά τεμένη στην πόλη Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας, με την αστυνομία να κάνει λόγο για «πολλούς νεκρούς». Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε τοπικά μέσα ότι υπάρχουν τουλάχιστον εννέα νεκροί, αλλά οι αρχές δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιώσει την πληροφορία. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Stuff, επικαλούμενος πηγές που δεν κατονομάζει αναφέρει ότι υπάρχουν φόβοι πως ο τελικός απολογισμός θα ανέρχεται πιθανόν «έως και τους 30». Δεκάδες είναι και οι τραυματίες, ανάμεσά τους πολλά παιδιά. Ένα άτομο βρίσκεται υπό κράτηση, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι δράστες αναζητούνται. «Τρέχαμε για τη ζωή μας και βλέπουμε ανθρώπους να αιμορραγούν στο έδαφος... Έχω ακόμη φίλους μέσα στο τέμενος, που δεν ξέρω τι έχουν απογίνει. Φοβάμαι για τη ζωή τους» δήλωνε αυτόπτης μάρτυρας στους δημοσιογράφους.

Σε ανακοίνωσή της η πρωθυπουργός, Τζακίντα Άρντερν, ανέφερε πως αν και οι λεπτομέρειες δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες, «μπορώ να σας πω από τώρα ότι αυτή θα είναι μία από τις πιο σκοτεινές ημέρες στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας».

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα τα μέλη της εθνικής ομάδας κρίκετ του Μπανγκλαντές έφθαναν στο ένα από τα δύο τεμένη με λεωφορείο για να προσευχηθούν όταν διαπράχθηκε η επίθεση. Είναι όλα σώα, ενώ ο φιλικός αγώνας που επρόκειτο να δοθεί με την εθνική της Νέας Ζηλανδίας ακυρώθηκε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC, Reuters