Η κυβέρνηση αναζητά επιχειρηματίες που θα συνοδεύουν ως «κολαούζοι» χωρίς ατζέντα τον πρωθυπουργό στην επικείμενη επίσκεψή του στα Σκόπια!


Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος έχει αρνηθεί να λάβει μέρος στην αποστολή, συνεχίζοντας έτσι την κόντρα που άρχισε με την κυβέρνηση και την κορύφωσε με προσωπική επίθεση εναντίον του η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ζορπίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να μετατρέψει σε «θέατρο» την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, για επικοινωνιακούς λόγους.

Ο ίδιος τόνισε πως αυτός και άλλα μέλη του Επιμελητηρίου δεν προσκλήθηκαν από την κυβέρνηση στην σύσκεψη προετοιμασίας για την επίσκεψη της προσεχούς Τρίτης, αλλά απλά κλήθηκαν να ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό χωρίς ατζέντα.

Ο κ. Ζορπίδης έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας των Πρεσπών όμως επανέλαβε ότι η απόφαση του Επιμελητηρίου ελήφθη ομόφωνα και δεν αντανακλά προσωπικές θέσεις του.

Σημείωσε θα μπορούσε προ πολλού να ταξιδεύσει μόνος του στα Σκόπια για επιχειρηματικές δραστηριότητες, εάν ήθελε, και συνεπώς δεν προτίθεται να μεταβεί στην γειτονική χώρα απλά για να φωτογραφηθεί συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Ζορπίδης έχει βρεθεί στο στόχαστρο κυβερνητικών στελεχών για την στάση του. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς τον έχει κατηγορήσει συμπεριφέρεται υποκριτικά, με πολιτικά κριτήρια, καθώς δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην γειτονική χώρα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αντέτεινε πως «δεν κάνει δουλειές» στα Σκόπια αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι αυτό το ζήτημα, καθώς δεν είναι παράνομο να δραστηριοποιείται στην γειτονική χώρα.