Από τη στιγμή που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά μετά την τιμή που μου έκανε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης να μου προτείνει να συμπορευτώ μαζί του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου σκέφτομαι διαρκώς πώς θα αλλάξει ο τόπος μας προς το καλύτερο. Είμαι από τους ευχαριστημένους πολίτες που ζω μαζί με τον 17χρονο γιο μου στην Καλαμαριά. Με τον κ. Μπακογλίδη έχω συζητήσει προτάσεις
για την καθημερινότητα και την ανάπτυξη της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα οι προτάσεις μου είναι οι κάτωθι:

1) Η καθαριότητα είναι η καθημερινή μάχη των εργαζομένων για να επιτύχουν, τον στόχο, για όμορφη πόλη. Όμως οι νέες συνθήκες ζωής επιβάλουν πια, την ανάπτυξη της ανακύκλωσης και καινοτόμων μεθόδων στην καθαριότητα. Η υπογειόποιηση κάδων, η ανακύκλωση σε μεγαλύτερο βαθμό, μικρές μονάδες κομποστοποίησης και παραγωγής νέων προϊόντων, ενσωμάτωση και προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

2) Η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων από τον Δήμο μας, την προβολή για ηλεκτροκίνηση στους Δημότες, πολλά σημεία τοποθέτησης ηλεκτρικών ποδηλάτων, πατινιών και απλών ποδηλάτων, και κυρίως σαφής οριοθέτηση ποδηλατοδρόμων. Περισσότερη χρήση της ηλιακής ενέργειας για λειτουργίες του Δήμου.

3) Καταγραφή και δημιουργία όπου δεν υπάρχουν, Ράμπες Αναπήρων με εμφανή σηματοδότηση και καθημερινή συνεργασία με Συλλόγους και Φορείς Αναπήρων, για την λήψη μέτρων που θα υποβοηθούν στην εξωστρέφειά τους και παράλληλα στην ομαλή καθημερινή ζωή τους.

4) Η χάραξη μεσοπρόθεσμης πολιτικής για τα αδέσποτα ζώα, με ενημέρωση πολιτών και πρωτοβουλιών για υιοθεσία τους. Η στενή συνεργασία με Ομάδες Εθελοντών, για τα αδέσποτα θα συμβάλλει στην μείωσή τους ή και στην εξάλειψη αυτού του κακού φαινομένου.

5) Ο Μαζικός Αθλητισμός και η γνωστοποίηση όλων των δράσεων του Δήμου, όπου υλοποιεί πολλά και ποικίλα προγράμματα, για την Άθληση, είναι προτεραιότητα και φυσικά η αμφίδρομη επικοινωνία με τους Δημότες, για νέες δράσεις, θα καθιερωθεί και θα συμβάλλει να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε μελλοντικά τον Μαζικό Αθλητισμό.

Β) Ο άξονας της Ανάπτυξης, λόγω της υψηλής βαρύτητάς της, η συμβολή μου, προϋποθέτει ταύτιση και απόλυτο συγχρονισμό με το όραμα και το σχέδιο, του Δημάρχου Κου Μπακογλίδη Θεοδόσιου, για μια πόλη που θα αλλάξει εικόνα για τις επόμενες δεκαετίες. Επομένως η ένταξη και η κατανόηση των στόχων της Ομάδας μας, θα μου δώσει την ευκαιρία να "τρέξω" και να επικαιροποιήσω το πλάνο μας.

1) Η αξιοποίηση του παραθαλάσσιου μετώπου σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί με συμβολή και προτάσεις του Δήμου μας. Μπορεί το Δημόσιο, ως κάτοχος του Μετώπου, να δρομολογεί εξελίξεις όμως ο Δήμος έχει την τεχνογνωσία και παράλληλα αφουγκράζεται τις ανάγκες των πολιτών για ανάπλαση με θετικό πρόσημο, με πρόσβαση σε όλους τους πολίτες και λειτουργία που θα συντελέσει στην καθιέρωση της Καλαμαριάς ως την πρώτη επιλογή για επίσκεψη και διαμονή. Πέρα από κάθε κομματική ή πολιτική επιλογή, θα γίνεται συνεργασία με το Δημόσιο αλλά ταυτόχρονα θα ασκείται μεγάλη πίεση όταν θα απαιτείται, από τις περιστάσεις.

2) Η συνέχεια πρωτοβουλιών, έργων και στόχων για το πρώην Στρατόπεδο Κόδρα. Μέρα - μέρα διαφαίνεται και εξαπλώνεται το σχέδιο αξιοποίησης του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα. Οι δυσκολίες από τις πολυιδιοκτησίες, δεν καταβάλλουν κανένα και ο τελικός στόχος παραμένει για να παραδοθεί ένα μεγάλο έργο πνοής στην πόλη μας, με ενσωμάτωση στην καθημερινή ζωή μας και πόλο έλξης πολιτών και τουριστών.

3) Το Κυβερνείο θα αξιοποιηθεί από τον Δήμο μας, με την μετατροπή του σε Μουσείο Διασποράς και ως Έδρα Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Οι πολίτες, τα στελέχη και ο Δήμαρχος της Καλαμαριάς, θα φέρουν εις πέρας, αυτό το έργο, ώστε να προστεθεί άλλο ένα όφελος για την Παγκόσμια Προβολή της Πόλης μας και την Ένταξη ενός ακόμη λόγου για επίσκεψη και διαμονή στην όμορφη Καλαμαριά.

4) Η ολοκλήρωση του Μετρό, σε δύο έτη από τώρα, έχει την σφραγίδα και την μεγάλη συνεισφορά του Δημάρχου μας και σ' αυτά τα εναπομείναντα έτη πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία το έργο που θα μας σηματοδοτεί για τις επόμενες γενιές.

5) Η εκμετάλλευση και η χρήση των πρώην Καπναποθηκών, θα γίνει μόνο από τον Δήμο μας και τους πολίτες της Καλαμαριάς. Ο Δήμαρχος έχει δρομολογήσει το πλάνο, η εικόνα του χώρου έχει εμφανώς βελτιωθεί και οφείλουμε να συμπλεύσουμε μαζί ώστε να καρποφορήσει το σχέδιο της αξιοποίησης.

Τέλος, έχω προτείνει και έχει γίνει, αποδεκτό, να λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην Καλαμαριά, η διοργάνωση παγκόσμιας πολυήμερης εκδήλωσης, στη μνήμη της Γενοκτονίας, των Ελλήνων της Ανατολίας, Αρμενίων και Ασσυρίων κατά τα έτη 1910 - 1922.

Με την διεξαγωγή μιας τέτοιας εκδήλωσης θα δοθεί η δυνατότητα να τιμήσουμε τους προγόνους μας, να θυμηθούμε τις κακουχίες του προσφυγικού Ελληνισμού και να γνωρίσουμε στις επόμενες γενιές την ιστορία και την παράδοσή μας. Ταυτόχρονα θα γίνει η Καλαμαριά, τόπος προσέλκυσης χιλιάδων ανθρώπων, ανά την Υφήλιο, που θα επισκεφτούν, θα διαμείνουν και θα γνωρίσουν καλύτερα την πόλη της Καλαμαριάς, την πόλη του Προσφυγικού Ελληνισμού!