Με τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης να παιανίζει το "Μακεδονία ξακουστή" ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.


Με τη λήξη της παρέλασης  στη Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου κάποιοι πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι στο ύψος του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου, προσπάθησαν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων. Καθώς δεν τους επετράπη από την αστυνομία, οι συγκεντρωθέντες, με ελληνικές σημαίες και εικόνες στα χέρια, κινήθηκαν προς τον Λευκό Πϋργο, φωνάζοντας συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.


Οι πολίτες έψαλαν  το "Μακεδονία Ξακουστή" και κατά τη μίνι πορεία τους και στην κατάληξή της, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Την παρέλαση άνοιξε το άγημα των Ποντίων, των 40 ένστολων νέων και νεανίδων από την Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης και τις ομοσπονδίες που εκπροσωπούν το σύνολο των ποντίων της πόλης.


Ακολούθησαν μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παρέλασαν περήφανα με τις ελληνικές σημαίες στα χέρια.


Στο στρατιωτικό μέρος της παρέλασης, πρώτα πέρασαν από τη Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου οχήματα του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων, ενώ ακολούθησαν έφεδροι. Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τα στρατιωτικά τμήματα και συγκεκριμένα, με μαθητές της ΣΣΑΣ (Στρατιωτικής Σχολής Στρατιωτικών Σωμάτων), και οπλίτες της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας.


Εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και υποψήφιοι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου βρέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας συνοδεύονταν από τη σύζυγό του και τον γιο του.


Διακρίναμε μεταξύ άλλων τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Σταύρο Καλαφάτη και Κώστα Γκιουλέκα, τους υποψηφίους δημάρχους Πέτρο Λεκάκη, Χάρη Αηδονόπουλο, Παναγιώτη Ψωμιάδη, Μάκη Κυριζίδη, Κωνσταντίνο Ζέρβα, Βασίλη Μωυσίδη και Γιώργο Ορφανό,


.