Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Arena” παραχώρησε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης.


Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Πρώτη» απηύθυνε έκκληση σε όλους να αφήσουν τις κομματικές αντιπαραθέσεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής για το καλό της πόλης. Σημείωσε πως την επόμενη των εκλογών ο δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να διοικηθεί και θα διοικηθεί με επιτυχία τονίζοντας πως ο ίδιος και όλοι στο συνδυασμό του είναι άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Μπορώ να συνεργαστώ με όλους εκτός από τα άκρα. Αποκλεισμούς κάνουν οι κομματικοί υποψήφιοι. Πρέπει οι συνεργασίες της τοπικής αυτοδιοίκησης να προχωρήσουν και να αφήσουμε τις κομματικές αντιπαραθέσεις της κεντρικής πολιτικής, για το καλό της πόλης», είπε.

Ο κ. Λεκάκης χαρακτήρισε τον «Κλεισθένη» κακό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση διότι οδηγεί σε δυσκολίες διοίκησης μετά τις εκλογές. «Σε εμάς όμως δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα διότι εγώ και οι συνάδελφοί μου που ξεκινήσαμε τη «Θεσσαλονίκη Πρώτη» έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε. Προβλήματα θα έχουν άνθρωποι άλλης γενιάς ή που κρύβονται πίσω από τα κόμματα», σημείωσε.

Ερωτώμενος σχετικά με την πρόταση που είχε απευθύνει σε συνυποψηφίους του για ανοικτό διάλογο πάνω στα θέματα της πόλης, ο κ. Λεκάκης είπε πως δεν πήρε απάντηση. «Ίσως γιατί περιμένουν τα κόμματά τους να τους απαντήσουν ή γιατί φοβούνται να έρθουν σε μια συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα της πόλης».