Απολογήθηκε σήμερα ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Ραζβαν Λουτσέσκου για όσα είχε πει μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με τον Πανιώνιο στην Τούμπα για το Κύπελλο.Λόγω των δηλώσεων του εκείνων ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου είχε ασκήσει δίωξη για δυσφήμηση ποδοσφαιρικών αρχών, με την απόφαση να αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.
Ο Ρουμάνος τεχνικός ζήτησε δημόσια συγγνώμη αναφέροντας:
«Ζητώ συγγνώμη για αυτή την λεκτική υπερβολή που χρησιμοποίησα. Ήταν ένας έντονος αγώνας και η δήλωσή μου έγινε υπό συνθήκες ψυχικής έντασης και εκνευρισμού. Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω κανέναν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Ρουμάνος στη δήλωση του.
«Δεν τιμά ένα δημόσιο πρόσωπο να εκφράζεται έτσι, αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη η ψυχική του φόρτιση. Του ξέφυγε μια λέξη που χρησιμοποιείται από ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων στην κοινωνία. Εξέφρασε μια κρίση για τον τρόπο παιξίματος της αντίπαλης ομάδας και για το γεγονός ότι δεν έκαναν σέντρα» τόνισε στην αγόρευση του, ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομμάτης.
Ο έτερος δικηγόρος του ΠΑΟΚ Λάμπρος Μπίρδας επικαλέστηκε δεδικασμένο με τον Σισέ μετά από ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό το 2011 όπου ο τότε ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Ανδρέας Φάκος δεν του είχε ασκήσει δίωξη.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει τιμωρηθεί ήδη μία φορά για δηλώσεις και ο Πειθαρχικός Κώδικας αναφέρει ότι στην τρίτη τιμωρία για το συγκεκριμένο άρθρο, προβλέπεται και αφαίρεση ενός βαθμού για την ομάδα.
Ο Λάμπρος Μπίρδας ισχυρίστηκε πάντως, ότι ο Λουτσέσκου δεν είναι υπότροπος και εξήγησε το γιατί: «Για να θεωρηθεί υπότροπος πρέπει να έχει επαναλάβει την ίδια παράβαση, όμως την προηγούμενη φορά στράφηκε κατά των δικαιοδοτικών οργάνων για το περσινό πρωτάθλημα. Δεν είναι το ίδιο αδίκημα» είπε ο νομικός.