Στον ελληνικό καφέ είχαμε αναφερθεί και σε παλιότερη δημοσίευση σαν ένα αφέψημα. Σήμερα θα σας προτείνουμε μία συνταγή, που ευγενικά μας παραχώρησε το  ΚΑFÉ PASSION (Αλεξάνδρου Σβώλου 16 και Π.Π. Γερμανού) όπου
τον τόνο και τη διαφορετικότητα δίνει ο ελληνικός καφές. Το γλυκό  είναι και νόστιμο είναι και νηστίσιμο είναι και εύκολο.

Συστατικά


120γρ Νερό
80γρ Φυτική κρέμα
3 κ.γ. Ελληνικό καφέ μαστίχα Χίου
220 γρ Σοκολάτα κουβερτούρα 56% τεμαχισμένη σε μικτά κομμάτια
400 γρ Φυτική κρέμα
200γρ χαλβά βανίλια
Λίγα ψημένα λευκά αμύγδαλα

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και τον καφέ. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τα 80γρ φυτική κρέμα, ανακατεύουμε και μόλις πάρει ξανά βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τοποθετούμε την κουβερτούρα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον ζεστό καφέ. Αφήνουμε μισό λεπτό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα 400γρ παγωμένης φυτικής κρέμας μέχρι να πάρει παχύρευστη μορφή ( σαν γιαούρτι ). Προσοχή να μη σφίξει πολύ η κρέμα γιατί θα κόψει.
Αφήνουμε το μίγμα Σοκολάτα – Καφέ να κρυώσει στους 32 βαθμούς Κελσίου ( δοκιμάζουμε, δεν πρέπει να καίει ).  Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε τρεις δόσεις, ενσωματώνοντάς την κάθε φορά με απαλές κυκλικές κινήσεις. Τοποθετούμε στο ψυγείο.


Σερβίρισμα

Βγάζουμε τη μους από το ψυγείο 10 λεπτά πριν σερβίρουμε. Σε κολονάτα ποτήρια τοποθετούμε κομμάτια χαλβά, μία στρώση μους και επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά. Τελειώνουμε με λίγο θρύμμα χαλβά και κομμάτια αμυγδάλου

Ταιριάζει με

Η μους συνοδεύει εξαιρετικά έναν Ελληνικό καφέ,  ένα Cappuccino ή ένα ρόφημα σοκολάτας. Επίσης μπορεί να σερβιριστεί σαν επιδόρπιο ενός ωραίου γεύματος.
Για ελληνικό καφέ σας προτείνουμε είτε τον ΚΑFÉ PASSION Μαστίχα Χίου είτε τον Βυζαντινό. Για Cappuccino ο ΚΑFÉ PASSION ColombiaSupremo ή ο  Guatemala Antigua αποτελούν ιδανικές επιλογές. Τέλος, για ρόφημα Σοκολάτας, η ΚΑFÉ PASSION bitter Σοκολάτα ταιριάζει απόλυτα.