Την αποδοκιμασία του διευθύνοντος συμβούλου του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου προκάλεσαν οι  αντισημιτικές δηλώσεις του Βαγγέλη Αλεξανδρή για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ.

Η δήλωση του Έλληνα προπονητή που προκάλεσαν αίσθηση ήταν «πιστεύω ότι γνωρίζει τα πάντα, δεν είναι χθεσινός, αλλά, αν λάβουμε υπόψη ότι έχει και εβραϊκό αίμα μέσα του, θεωρώ ότι ψεύδεται με αυτό που είπε» μετά από δήλωση του Μπλάτ ότι δεν γνώριζε την απόφαση της ΚΑΕ Ολυμπιακός να μην κατέβουν οι ερυθρόλευκοι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα της Basket League. «Τέτοιες εκφράσεις αντισημιτισμού επαναφέρουν τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας. Είναι αδιανόητο για κάποιο εκπρόσωπος της αθλητικής κοινότητας να κάνει τέτοιες ντροπιαστικές δηλώσεις. Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των δηλώσεων και μια απολογία» αναφέρει σε δήλωσή του ο Ρόμπερτ Σίνγκερ.
«Ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να ενώνει όλους τους ανθρώπους αλλά τελευταία έχουμε γίνει μάρτυρες αρκετών ατυχών εκφράσεων μίσους και διχασμού. Αυτό πρέπει να τελειώσει τώρα» προσθέτει ο ίδιος.
Καλεί, τέλος, τις ελληνικές ομάδες να συνδράμουν στο έργο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου στο να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα υπενθυμίζοντας ότι «τους τελευταίους μήνες το Παγκόσμιο Εβραϊκό Κονγκρέσο έχει κάνει προσπάθεια να αντιμετωπίσει εκφράσεις αντισημιτισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας στον χώρο του αθλητισμού».
https://www.protothema.gr/