Περιθωριακούς χαρακτήρισε, όσους διαμαρτυρήθηκαν εναντίον του, κατά την περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.


Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Παππάς απαντώντας στο αν οι διαμαρτυρίες είναι υποκινούμενες, υποστήριξε ότι «η δύναμη της άκρας Δεξιάς δε βρίσκεται στη δυνατότητά της να κινητοποιεί 20 νοματαίους, αλλά στην ανοχή που της δίνουν τα κομμάτια του πολιτικού συστήματος που την εντάσσουν στο δημοκρατικό τόξο και στο ότι η παρουσία τέτοιων ακραίων στοιχείων εργαλειοποιείται από τον υπόκοσμο της μιντιακής διαπλοκής. Εκεί βρίσκεται δυστυχώς αυτό που τους νομιμοποιεί και στον δημόσιο διάλογο. Θα περίμενε κανείς μια καταδίκη και αποστασιοποίηση από τέτοιου είδους φαινόμενα την οποία δεν την έχουμε δει», πρόσθεσε, ξεχνώντας, φυσικά, ότι είναι το κόμμα του που, εδώ και πέντε χρόνια, δεν έχει καταφέρει να βρει... δικαστική αίθουσα για να γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Υποστήριξε ότι η ομιλία του έγινε κανονικά και η εκδήλωση στην Βέροια ήταν μια «πολύ καλή εκδήλωση».

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, υποστήριξε ότι ο κόσμος καταλαβαίνει πως  «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είπε ψέματα, ούτε προεκλογικά έκρυψε τη θέση του, κύρωσε τη Συμφωνία των Πρεσπών με την κυβερνητική πλειοψηφία την οποία σχημάτισε. Από την άλλη, έχουμε κόμματα απολύτως απολιτικά, τα οποία λένε ότι η Συμφωνία θα πρέπει να ακυρωθεί και κατατάσσονται στο ακραίο δεξιό φάσμα και έχουμε και την αξιωματική αντιπολίτευση η οποία έχει επιδοθεί σε μια άσκηση πατριδοκαπιλείας πρώτου μεγέθους και αυτό το έχει καταλάβει ο κόσμος. Ενώ η Νέα Δημοκρατία χαρακτήριζε τη Συμφωνία των Πρεσπών προδοτική, πηγαίνει στην Ευρώπη και δεν λέει πουθενά ότι θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για να την αλλάξει».

Πρόσθεσε ότι επισκέφθηκε Ευζώνους και Ειδομένη και πλέον,  «οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στο ελληνικό τηλεοπτικό προϊόν διότι όλοι αυτοί που "τους πουλάγανε Μακεδονία", τους είχαν αφήσει χωρίς να βλέπουν ελληνική τηλεόραση. Οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους οποίους συζήτησα για το πώς θα εφαρμόσουμε το πρόγραμμα της καθολικής τηλεοπτικής κάλυψης ήταν άνθρωποι που έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά στάθηκαν στο ύψος του καθήκοντός τους που είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών εκεί. Είμαστε σε μια καινούργια ημέρα και ο χρόνος θα πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους απέναντι στη Συμφωνία και όσους την υπηρετούν, να καταλαβαίνουν ότι είναι μια Συμφωνία υπέρ των ελληνικών συμφερόντων».

Η "πολύ καλή εκδήλωση" που επικαλέστηκε ο κ. Παππάς έγινε χθες βράδυ, στη Βέροια. Στο σημείο βρέθηκαν πολίτες που τον αποδοκίμασαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τραγουδούσαν το «Μακεδονία ξακουστή». Διαμαρτυρίες για το Σκοπιανό έγιναν και μέσα στην αίθουσα που μιλούσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής. Μία γυναίκα φώναζε για την «γαλανόλευκη» ωστόσο απομακρύνθηκε από παρευρισκομένους.

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το χώρο, αφού αποδοκίμασε τον κ. Παππά στη συνέχεια και από απόσταση, λόγω της έντονης αστυνομικής παρουσίας, στράφηκε προς τοπικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που έβγαιναν από την αίθουσα.

Σύμφωνα με το veriotis.gr, τη «νύφη» πλήρωσε αρχικά ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κάκαρης, όταν, τρία άτομα που εντόπισαν, τον πλησίασαν για να του «την πουν» για τη Συμφωνία των Πρεσπών και σε δευτερόλεπτα, μια ομάδα από το συγκεντρωμένο πλήθος, έτρεξε με απειλητικές διαθέσεις κατά πάνω του, με τον ίδιο να γίνεται δέκτης λεκτικής βίας και προπηλακισμού.

Με την άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας, τα πνεύματα ηρέμησαν, με τον πρώην πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να αποχωρεί εμφανώς σοκαρισμένος από την επίθεση που δέχθηκε.