Σαφώς και ο βαθμός δυσκολίας του αντιπάλου  δεν μπορεί να μας δώσει απόλυτη κρίση για την  νέα εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Άγγελου Αναστασιάδη.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωανίδης

Η οποία μπορεί να κέρδισε 2-0 το Λιχνεστάιν, αλλά θα κληθεί να αντιμετωπίσει δυσκολότερους αντιπάλους στον δρόμο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ασφαλής κρίση δεν μπορεί να γίνει, άσε που μας έλειπε και μια ντουζίνα παίκτες, οπότε θα περιμένουμε να δούμε την εμφάνιση της ομάδας κόντρα στην Βοσνία, για να έχουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα.
Μια νίκη αναμενόμενη και ένα ξεκίνημα ανάλογο με αυτο που επιτάσσει το παρελθόν αυτής της ομάδας.  Σίγουρα η Εθνική δεν κατέπληξε μεν με την εμφάνισή της απέναντι στο αδύναμο Λιχτενστάιν, αλλά εδειξε στοιχεία ομοιογένειας και ομάδας που ξέρει πώς στέκεται στον αγωνιστικό χώρο. Η συνολική εικόνα της «γαλανόλευκης» έφερε χαμόγελα, καθώς οπως ανέφερα οι ποδοσφαιριστές του Αναστασιάδη έδειξαν διάθεση, πίεσαν και θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα γκολ, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, μια που στο πρώτο παιχνίδι προέχουν άλλα πράγματα. Ο Ελληνας κόουτς παίρνει τους πιο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστες και προφανώς δεν έχει την ίδια γνώμη για την αξία της εμπειρίας.
Βέβαια το πραγματικό τεστ της Ελλάδας είναι αύριο  στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Βοσνία, όπου η νίκη είναι απαραίτητη καθώς ο στόχος είναι η πρώτη θέση του ομίλου. Αγωνιστικά υπάρχει μια βελτίωση που, όπως  βελτίωση  υπάρχει στη νοοτροπία των διεθνών, σε σχέση πάντα με τα παιχνίδια που προηγήθηκαν όπου γενικά ήμασταν ένα μάτσο χάλια. Όμως στο ξεκίνημα μιας νέα διοργάνωσης, έστω και απουσίες δείξαμε ότι κάτι μπορούμε να κάνουμε. Θετικό ακόμη το γεγονός πως οι παίκτες έδειξαν να μη επηρεάζονται από τις σχέσεις των ομάδων, καθώς οι πανηγυρισμοί στα γκολ φανέρωσαν το καλό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της εθνικής ομάδας. Η Ελλάδα λοιπόν έκανε το αυτονόητο και τίποτα περισσότερο.
Η «μάχη» στα προκριματικά του Euro 2020 ξεκινάει αύριο στη Ζένιτσα! Εκεί θα φανεί «τί ψάρια πιάνει» η  ομάδα και που μπορεί να φτάσει. Αυτό είναι το πρώτο μας κρίσιμο τεστ. Είναι, το πρώτο σοβαρό εμπόδιο στο δρόμο μας για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2020. Εδώ θα βγουν τα πρώτα ουσιαστικά συμπεράσματα για την τύχη μας στα προκριματικά.
ΣΣ1
Στο ρεπορτάζ του αυριανού αγώνα οσοι ποδοσφαιριστές έπαιξαν το βράδυ του Σαββάτου έκαναν χαλάρωμα στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του Μπαντ Ραγκάζ, ενώ προπονήθηκαν κανονικά όσοι δεν χρησιμοποιήθηκαν (για διάφορους λόγους) στην πρεμιέρα της γαλανόλευκης, που πορεύεται πλέον χωρίς τον τραυματία, Κώστα Μήτρογλου. Ο Άγγελος Αναστασιάδης περιμένει τον Φιορίν Ντουρμισάι, που κλήθηκε εσπευσμένα στην Εθνική.