Ο αθλητισμός με την οικουμενικότητα του αλλά και με την αποδοχή του από τις μάζες αποτελούσε ανέκαθεν μια δεξαμενή ψήφων που καλόβλεπαν οι πολιτικοί.


Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης
 
Τα παραδείγματα πολλά σε όλο τον κόσμο που δε είναι της ώρας να θυμίσουμε. Και καθώς οδεύουμε προς τις εκλογές, οι δύο μεγάλες πολιτικές παρατάξεις της χώρας συμπεριλαμβάνουν στα ψηφοδέλτια τους ανθρώπους του αθλητισμού.
Μια τελευταία φήμη που κυκλοφορεί εντόνως, κάνει ανω- κάτω τον Ολυμπιακό και φέρνει αναστάτωση. Σύμφωνα λοιπόν με την ιστοσελίδα secretmedia.gr ο γνωστός επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης φέρεται να εξετάζει πολύ σοβαρά την επιστροφή του στα διοικητικά δρώμενα του Ολυμπιακού. Στο πλαίσιο αυτό, φλερτάρει με την ιδέα να αποκτήσει μετά από χρόνια και πάλι το τιμόνι της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Φυσικά για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να αποφασίσουν να πουλήσουν οι αδελφοί Αγγελοπουλοι, οι οποίοι δεν είναι και στα καλύτερα τους με τον γνωστό "εμφύλιο" στην οικογένεια.
Η φημολογία, πάντως έρχεται να ενισχύσει όσους διαδίδουν ότι ο Σωκρατης Κόκκαλης, φέρεται να έχει υποσχεθεί στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα τον φέρει κοντά στον κόσμο του Ολυμπιακού, για την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Θυμίζω εδώ ότι ο Πέτρος Κόκκαλης, πρώτος πρόεδρος της Superleague, παραιτήθηκε από τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη στον δήμο Πειραιά και μένει να φανεί αν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που τον θέλουν υποψήφιο ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές. Η δημοσίευση αυτή προ εβδομάδων είχε προκαλέσει «τσουνάμι» αρνητικών αντιδράσεων στους φίλους του Ολυμπιακού.
Αν πάντως επιβεβαιωθεί το εν λόγω δημοσίευμα για το μπάσκετ, θα πρόκειται για ολική επαναφορά του επιχειρηματία στα αθλητικά δρώμενα.
Και κάτι ακόμη. Με το Καραϊσκάκη υπάρχει θέμα με τις οφειλές του, ο Μαρινάκης νιώθει πολύ δύσκολα με ανοιχτά μέτωπα, οπότε μην αποκλείσετε την πιθανότητα να μπει και στο ποδόσφαιρο ο Σωκράτης Κόκκαλης.