Από 21 Μαρτίου τέρμα το... παρκάρω όπου να ΄ναιΑρχίζει από τις 21 Μαρτίου 2019 η εφαρμογή του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.) στην 5η Δημοτική Κοινότητα. Ήδη, το σύστημα εφαρμόζεται πιλοτικά κατά περιοχές από τις 20 Φεβρουαρίου με τη διανομή εντύπων τύπου «κλήσης» προς ενημέρωση των πολιτών.


Η περιοχή εφαρμογής θα εκτείνεται ανατολικά από την οδό Σκιάθου και Σοφούλη (χωρίς αυτή να περιλαμβάνεται στο νέο Σ.Ε.Σ.), μέχρι δυτικά στις οδούς Ναπολέοντος Ζέρβα και Γκύζη και από την παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και Γεωργίου Παπανδρέου (χωρίς αυτές να περιλαμβάνονται στο νέο Σ.Ε.Σ.) μέχρι και δυο έως και τρία οικοδομικά τετράγωνα άνωθεν της Βασιλίσσης Όλγας. Όλες οι οδοί, στις οποίες επιτρέπεται η στάθμευση, εντάσσονται στην κατηγορία κατοίκων, πλην των οδών Βασιλίσσης Όλγας, Βασιλέως Γεωργίου και Ναπολέοντος Ζέρβα, οι οποίες θα ενταχθούν στην κατηγορία των θέσεων επισκεπτών και στις οποίες η στάθμευση θα γίνεται επί πληρωμή.

Συνολικά, οι κάτοικοι θα έχουν στη διάθεσή τους 3.100 αποκλειστικές θέσεις στάθμευσης (μπλε διαγράμμιση και πινακίδα κατοίκων), ενώ οι θέσεις επισκεπτών θα είναι συνολικά 252 (λευκή διαγράμμιση και πινακίδα επισκεπτών). Οι δρόμοι που βρίσκονται εκτός της οριοθετημένης περιοχής εφαρμογής του συστήματος θα παραμείνουν στο υφιστάμενο καθεστώς ελεύθερης στάθμευσης.

Η κάρτα στάθμευσης μονίμου κατοίκου εκδίδεται στα γραφεία της 5ης Δημοτικής Κοινότητας (Βίλα Μορντώχ – Βασ. Όλγας 162). Σημειώνεται ότι όλοι όσοι έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους αυτοπροσώπως στην κοινότητα ή έχουν υποβάλει αίτηση ηλεκτρονικά είναι καταχωρισμένοι στο σύστημα και δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, ακόμη κι αν δεν έχουν παραλάβει την κάρτα.

Σχόλια

  1. Δεν είναι δικοί σας οι δρόμοι για να αποφασίζεται ποιος θα κυκλοφορήσει και ποιος θα παρκαρπα. Οι δρόμοι μας, ανήκουν σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.