Το πρώτο ατύχημα με ηλεκτρικό πατίνι – Τραυματίστηκε 16χρονοςΑνήλικος χειριστής ηλεκτρικού πατινιού τραυματίστηκε, ύστερα από παράσυρσή του από  Ι.Χ. αυτοκίνητο στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκης.

Ο 16χρονος τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, με την υγεία του να μην διατρέχει κίνδυνο.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλή Σοφούλη και Κερασούντος, ενώ στο σημείο κλήθηκε και η Τροχαία που ερευνά τις ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.  Πρόκειται για το πρώτο επισήμως καταγεγραμμένο τροχαίο ατύχημα στη Θεσσαλονίκη όπου εμπλέκεται ηλεκτρικό πατίνι.

Το νέο αυτό μέσο μεταφοράς έκανε από το τέλος του περασμένου έτους την εμφάνισή του στην πόλη, στο πλαίσιο πιλοτικής λειτουργίας και από τις πρώτες μέρες αρκετοί, κυρίως νεότερης ηλικίας Θεσσαλονικείς, έσπευσαν να το χρησιμοποιούσαν. Μάλιστα, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας ήταν αυτός που... καλωσόριζε, με ανάρτησή του, τα πατίνια στην πόλη, καθώς ήταν αυτός που είχε δει κάτι παρόμοιο στο Τελ Αβίβ, σε ένα από τα πολλά ταξίδια του.

Την ίδια ώρα, όμως, διατυπώνονται προβληματισμοί για την απουσία ρυθμιστικού πλαισίου που θα διέπει την κυκλοφορία των ηλεκτρονικών πατινιών, ώστε να συνυπάρχουν με ασφάλεια στους δρόμους, μαζί με πεζούς και οδηγούς αυτοκινήτων. Τα πατίνια αυτά αναπτύσσουν ταχύτητα 30 χιλιομέτρων την ώρα, τα χρησιμοποιούν κυρίως ανήλικοι, οι οποίοι, όπως είναι φυσικό, στην πλειοψηφία τους, δεν έχουν κάνει ποτε (στην Ελλάδα ζούμε) μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής. Οι περισσότεροι, μάλιστα, τα χρησιμοποιούν χωρίς το παραμικρό μέσο προστασίας, εκτός ποδηλατοδρόμων (που, ούτως ή άλλως, στην πόλη της διοίκησης Μπουτάρη έχουν μετατραπεί στο μεγαλύτερο μήκος τους σε... πάρκινγκ για Ι.Χ.).

Η αρχική ιδέα, βέβαια, ήταν για να κυκλοφορεί κάποιος με αυτά στην παραλία της Θεσσαλονίκης κι όχι όπου να ΄ναι, όμως οι νέοι τα αγκάλιασαν και τα χρησιμοποιούν παντού, ακόμη και στις βασικές οδικές αρτηρίες!

Σχόλια