Σε μία λαμπρή γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα η ετήσια γιορτή βράβευσης των κορυφαίων αθλητών της ιστιοπλοΐας για το 2018. Η εκδήλωση έγινε παρουσία μεταξύ άλλων του τέως βασιλιά, Κωσταντίνου, του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, του προέδρου της ΕΟΕ, Σπύρου Καπράλου, του γγ της ΕΟΕ, Μανώλη Κολυμπάδη και του προέδρου της ΔΟΑ, Ισίδωρου Κούβελου.

Στο καλοσώρισμά του ο πρόεδρος της ΕΙΟ Αντώνης Δημητρακόπουλος τόνισε: «Η βραδιά των πρώτων είναι πλέον θεσμός. Είναι μια μεγάλη γιορτή που βρίσκεται παρούσα όλη η ιστιοπλοΐκή οικογένεια. Σήμερα είμαι συγκινημένος επειδή έχω μπροστά μου τους Θρύλους της ιστιοπλοΐας, αυτούς που αποτελούν τον θεμέλιο λίθο, καθώς και τη ζωντανή ιστορία μας.
Τους θαυμάζουμε και τους χειροκροτούμε όλοι μαζί. Εκτός από το χειροκρότημα, οφείλουμε να τους τιμούμε. Τα τελευταια χρόνια η ελληνική ιστοπλοΐα κάνει άλματα προς τη νέα εποχή. Εκσυγχρονίζεται, πρωτοπορεί και αντικρίζει τη νέα ηλεκτρονική επανάσταση με θάρρος.

Σ’ αυτό το πλαίσιο η ομοσπονδία έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να ξεφύγουμε από την κρατική επιχορήγηση. Ο Στόχος αυτός θα επιτευχθεί με την εξέλιξη του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού μας Κέντρου, καθώς και με την ανάληψη ενός grand slam της κατηγορίας star».
Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στο χαιρετισμό του δήλωσε υπερήφανος για τη συμβολή του στη δημιουργία του Διεθνές Αθλητικού Κέντρου. «Εχω ακούσει τόσο πολλά καλά λόγια που πραγματικά δεν το αξίζω. Απλά τη δουλειά μας προσπαθούμε να κάνουμε. Σε συνεργασία, όμως, με μία ομοσπονδία όπου από την πρώτη ημέρα από όταν ανέλαβα ό,τι μου έφερνε είχε αρχή, μέση και τέλος. Τους στόχους που θέσαμε, στα πλαίσια που μπορούσαμε τους φέραμε σε πέρας με μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία.

Καταφέραμε να χαράξουμε μία πορεία μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Μια πορεία που μπορεί να μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Ένα μέλλον που το χτίζουμε και στο τέλος της θητείας μου θα είναι κάτι στέρεο και θα είμαι υπερήφανος. Θα μπορώ να λέω ότι συνέλαβα κι εγώ από την πορεία μου σ’ αυτή τη θέση, που είναι το Διεθνές Κέντρο Ιστιοπλοΐας. Το Κέντρο μπορεί να προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό, στην ελληνική ιστιοπλοΐα, αλλά και στην ομοσπονδία μας.Όχι μόνο αθλητικά και οικονομικά, αλλά και συμβολικά. Σε ένα άθλημα που είναι συνυφασμένο με την Ελλάδα. Συμφωνώ ότι όλα αυτά τα χρόνα, παρά τις επιτυχίες μας, δεν είχαν τη θέση μέσα στην αθλητική μας παιδεία. Νομίζω ότι τα επόμενα μας βήματα θα έχουν αυτό τον στόχο».

Ο Ισίδωρος Κουβελος ήταν ένας από τους βραβευθέντες για την συνεισφορά του στον αθλητισμό και επεσήμανε ότι…«νιώθω λίγο άβολα γιατί βραβεύομαι για το αυτονόητο. Αυτή είναι η υποχρέωση μας και αυτό πρέπει να κάνουμε. Η ιστιοπλοΐα είναι συνδεδεμένη με την Ελλάδα».

Στην ετήσια γιορτή βραβεύτηκαν οι αθλητές που είχαν διακριθεί το 2019 καθώς και οι όμιλοι που πρώτευσαν. Παράλληλα η ομοσπονδία τίμησε και βράβευσε ανθρώπους που έχουν προσφέρει στο άθλημα όλα αυτά τα χρόνια.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2018
Ιορδάνης Πασχαλίδης, Πέτρος Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης, Οδυσσέας Σπανάκης, Κώστας Μιχαλόπουλος, Μελίνα Παππά και Μαρία Τσιμοπούλου

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ – TARRAGONA 2018
Αθανασία Φακίδη

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΩΝ – BUENOS AIRES 2018
Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ 2018
Μελίνα Παππά, Μαρία Τσαμοπούλου, Ιορδάνης Πασχαλίδης, Κωνσταντίνος Τριγκώνης, Παντελής Κύρπογλου, Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης, Κατερίνα Διβαρη, Αιμιλιανός Μόνος, Παρασκευή Σπανάκη, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Δίκαιος Κέρκουλας, Οδυσσέας Σπανάκης, Κώστας ΜιχαλόπουλοςΤέλος βραβεύτηκαν οι Πρωταθλητές Όμιλοι 2018 των επτά Ελληνικών Ιστιοπλοϊκών Περιφερειών ΝΑΟ Κέρκυρας, ΝΟ Βόλου Αργοναύτες ,ΝΟ Δελφινάριο ,ΙΟ Σικυωνίων, ΝΟ Θεσσαλονίκης ,ΝΟ Ραφήνας, ΝΟ Γαζίου Κρήτης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)