Ζάεφ: Είμαι Μακεδόνας από τη Βόρεια ΜακεδονίαΤην άποψη πως τίποτα δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει για τη χώρα και τον λαό της, μετά την μετονομασία σε Βόρεια Μακεδονία, εξέφρασε για άλλη μια φορά ο Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας στην Deutsche Welle, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.«Μιλάω μακεδονικά, είμαι Μακεδόνας. Υπάρχει ένα νότιο κομμάτι στην Ελλάδα, ένα ανατολικό στη Βουλγαρία, ακόμη και ένα μικρό κομμάτι στην Αλβανία. Έχουμε κάνει έναν γεωγραφικό διαχωρισμό, επομένως αυτή η λύση είναι δίκαιη», πρόσθεσε ο κ. Ζάεφ και επιτέθηκε στην αντιπολίτευση της χώρας του για τις επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον του: «Η αντιπολίτευση δεν πρόσφερε λύση, με προσέβαλαν με τους πιο χυδαίους χαρακτηρισμούς για πολιτικούς λόγους, μου επιτέθηκαν, έλεγαν ότι θα αφανιστούμε (ως έθνος). Εδώ, σήμερα, όχι μόνο υπάρχουμε, αλλά και αποτελούμε ένα καλό παράδειγμα για την επίλυση προβλημάτων» τόνισε.

Λίγο αργότερα, μιλώντας στον ανταποκριτή του OPEN TV εμφανίστηκε βέβαιος ότι η Συμφωνία θα γίνει απολύτως σεβαστή, «σεβαστή στο 100% και ακόμη περισσότερο, καθώς περιέχει το πνεύμα της φιλίας και δεν δημιουργεί κανένα ζήτημα. Πρέπει να δείξουμε στους πολίτες μας τα οφέλη και βέβαια η πλήρης εφαρμογή θα φανερώσει τα συγκεκριμένα οφέλη και για τις δύο πλευρές: και για τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και για τους πολίτες της Ελλάδας», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας.

Επισημαίνει, ακόμη, ότι «οι πολίτες αλλάζουν τις κυβερνήσεις, εμείς ερχόμαστε και φεύγουμε». Σε κάθε περίπτωση, λέει, δεν έχει «κανένα δίλημμα και κανέναν φόβο ότι κάποιος θα υπαναχωρήσει, εκτός αν δεν σεβαστεί τη συμφωνία καμία από τις δύο πλευρές. Η συμφωνία είναι πολύ συγκεκριμένη και πολύ ειλικρινής. Βλέπετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον όρο Μακεδονία, αλλά εγώ όχι, χρησιμοποιώ τον όρο Βόρεια Μακεδονία και σας διορθώνω, γιατί αυτό είναι το σωστό και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».Σχόλια