Και άντε τώρα να συγκρατήσεις τον κόσμο και όλο τον οργανισμό ΠΑΟΚ, που περιμένει 34 χρόνια το πρωτάθλημα. Που είδε να του κλέβουν στις δικαστικές αίθουσες αυτό που εδικαιούτο πέρσι. Το πρωτάθλημα. Το τελικό 3-1 επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι τίτλου, είναι πολύ φτωχό με βάση την αγωνιστική εικόνα των δυο ομάδων.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Η αλήθεια όμως είναι μόνο μία και αυτήν δεν μπορεί να την αλλάξει κανείς. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην επιστροφή του, στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Δικαιότατα. Είναι μακράν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και το αποδεικνύει. Πλέον, 10… στροφές πριν το φινάλε της περιόδου ο "Δικέφαλος" είναι στο συν 9, από τους «ερυθρόλευκους», οπότε μόνο εάν «αυτοκτονήσει» θα χάσει τον τίτλο! Που δεν το βλέπω δηλαδή, καθώς τόσο ορθολογιστικός ΠΑΟΚ ούτε επί εποχής Λόραντ που λένε και οι παλαιότεροι.
Το συγκρότημα του Λουτσέσκου ήταν καλύτερο σε όλο το 90λεπτο και νίκησε δίκαια τον Ολυμπιακό, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και ο προπονητής του. Στα καθαρά αγωνιστικά οι φιλοξενούμενοι ήταν ανήμποροι αμυντικά και ο ΠΑΟΚ έκανε ο,τι ήθελε επιθετικά. Όπως κι αν το διαβάσει κανείς, το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου ήρθε σχεδόν εύκολα για τον Δικέφαλο. Κούτρης-Τοροσίδης δεν είχαν απάντηση απέναντι σε Ζαμπά-Καντουρί, και ο Άκπομ δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί από τους στόπερ, Ασε που ο Μπίσεσβαρ είχε ένα στρέμμα γήπεδο στο χώρο του Νάτχο. Πάρτι οι "ασπρόμαυροι" δηλαδή.

Το μόνο που απομένει να μάθουμε είναι αν ο ΠΑΟΚ θα πάρει το φετινό πρωτάθλημα αήττητος. Πιστεύω δηλαδή πώς δεν έχουμε κάτι άλλο να περιμένουμε. Έχει και αυτό την σημασία του για μία ομάδα που έμεινε μακριά από το πρωτάθλημα για 34 ολόκληρα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ οδεύει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με ένα απολύτως εμφατικό τρόπο, με ένα αήττητο σερί, με ένα μότο “δίνω απαντήσεις κάθε Κυριακή, μα κάθε Κυριακή” και με ένα τρόπο εντυπωσιακό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που από όλους βαπτίστηκε ως “τελικός τίτλου” και που νομίζω χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ήταν εμφανώς καλύτερος. Ασε που απάντησε και για τα περσινά όπου ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε κάν... Φέτος όμως δεν υπήρχε διαφυγή και όλα ξεκαθάρισαν μέσα στο χορτάρι της Τούμπας. Στο γήπεδο φαίνονται οι καλύτεροι. Εκεί δίνονται οι απαντήσεις. Όλα τα άλλα είναι θεωρίες...

ΣΣ1

Πέρσι του έκλεψαν αυτό που είχε κερδίσει άξια μέσα στο γήπεδο... Φέτος δεν τα κατάφεραν και ολα δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ κατακτά πανάξια το πρωτάθλημα!

ΣΣ2

Τελικά ο ΠΑΟΚ παίρνει τον τίτλο από την 20η αγωνιστική με αυτό το επί της ουσίας +10 (έχει και την ισοβαθμία) από τον δεύτερο Ολυμπιακό και τον παίρνει και χάρη στα ντέρμπι. Δύο νίκες με Ολυμπιακό, μία νίκη και μία ισοπαλία με ΑΕΚ (στην οποία ισοπαλία στο ΟΑΚΑ έπαιζε με 10 παίκτες για πάνω από μία ώρα).

ΣΣ3


ΠΑΟΚ φίλε μου. Η μόνη ομάδα που κερδίζει σχεδόν σε όλα τα ντέρμπι με τους ξένους διαιτητές: