Νέα παράταση για τις Συνομιλίες Γυναικών

Τρίτη στη σειρά παράταση παίρνουν οι παραστάσεις του έργου «Συνομιλίες Γυναικών. Woolf vs Joyce», το οποίο παρουσιάζει η ομάδα «Σχήμα εκτός Άξονα» στη μαγική Σοφίτα του Μπενσουσάν Χαν (Bensousan Han) που άνοιξε για πρώτη φορά τις ‘πόρτες’ της σε θεατρική δράση.

Η παράσταση, έπειτα από την αυξημένη προσέλευση του κοινού, θα παρουσιαστεί στο χώρο για άλλο ένα τριήμερο, στις 8, 9 και 10 Φεβρουαρίου.

Στο έργο ανταμώνουν’ ηρωίδες έργων της Βιρτζίνια Γουλφ, και του Τζέιμς Τζόυς, με κείμενα της Ντόρις Λέσινγκ και της Εστέρ Βιλάρ.

Ο Νίκος Βουδούρης και η Αναστασία Θεοφανίδου, σε μια καινούρια συνεργασία-πρόκληση, επιχειρούν με όχημα τον λόγο των Γουλφ και Τζόυς, αλλά και της Λέσινγκ και της Βιλάρ, να φωτίσουν τα θέλω μας, σε μια δυσνόητη επικοινωνιακά κοινωνία και να ανοίξουν δρόμους πολύ πιο γόνιμους για τον καθένα και για όλους. Επέλεξαν κείμενα τα οποία δημιουργούν σκέψεις, αντιθέσεις, συμφωνίες και γενικά εισβάλλουν στον πυρήνα των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και ειδικά μεταξύ γυναικών και ανδρών, γραπτά κείμενα σημαντικών συγγραφέων που κατέθεσαν τις απόψεις τους και άφησαν τη δική τους ιστορία εδώ και εκατό περίπου χρόνια. Ο λόγος τους, δείχνει να είναι το ίδιο επίκαιρος με τότε και οι λύσεις δείχνουν να βρίσκονται ακόμη σε αναζήτηση.

Όπως σημειώνει ο Νίκος Βουδούρης, «ο καθρέφτης δείχνει την αλήθεια, αλλά ο ίδιος είναι ψέμα».

Και όπως γράφει η Ντόρις Λέσινγκ: «Άντρες. Γυναίκες. Δεσμώτες. Ελεύθεροι. Καλοί. Κακοί. Ναι. Όχι. Καπιταλισμός. Σοσιαλισμός. Σεξ. Αγάπη. Θέλω να τελειώνω με όλα αυτά… με τις ιστορίες περί αντρών εναντίον γυναικών, με όλα τα παράπονα… τις κατηγορίες και τις προδοσίες».

INFO

«Συνομιλίες γυναικών. Woolf vs Joyce»

Σκηνοθεσία: Νίκος Βουδούρης

Επιλογή –προσαρμογή κειμένων: Νίκος Βουδούρης, Αναστασία Θεοφανίδου

Ερμηνεία: Αναστασία Θεοφανίδου

Εικαστική και ενδυματολογική επιμέλεια: Μπάμπης Ματεντζίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Δημήτρης Κολοβός

Φωτογραφίες: Elise Ntoremi Photography

Φωτογραφίες προβών: Ρωμούδης Κωνσταντίνος

Photography by Constantinos

Σχεδιασμός εντύπων: Ντίνα Στέφου

Εκτύπωση εντύπων: Graphica

Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα)

Νέα παράταση παραστάσεων: 8 –10 Φεβρουαρίου 2019

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 8/2, Σάββατο 9/2 και Κυριακή 10/2 στις 21:15

Διάρκεια: 65 λεπτά

Εισιτήρια: 10 ευρώ κανονικό και 8 ευρώ μειωμένο (φοιτητικό, ατέλειες και ανέργων)

Κρατήσεις θέσεων-πληροφορίες: 2310-823444 (απαραίτητη η κράτηση λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων)

Σχόλια