Βούτσης: Καλλιεργήθηκε κλίμα εκβιασμούΣτα όσα έλαβαν χώρα εντός κι εκτός Βουλής μεταξύ των πρώην κυβερνητικών εταίρων, Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, τις προειδοποιήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ για διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, αλλά και την
επιστολή του πρωθυπουργού στην οποία ανέφερε ότι δεν εκβιάζεται από κανέναν, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στο "Παρασκήνιο", ο Πρόεδρος της Βουλής σημειώνει πως δεν απεφεύχθη η δημιουργία κλίματος εκβιασμού στο Κοινοβούλιο, γεγονός που ενόχλησε και τον ίδιο. «Γι αυτό ήμουν πολύ σαφής μέσα στη Βουλή κι ο Πρωθυπουργός ακόμη πιο σαφής στην επιστολή του, ότι ο οποιος πολιτικός εκβιασμός, από εμάς δεν είναι αποδεκτός και θα απαντάται μόνο με απολύτως θεσμική προσήλωση», τόνισε.

Ο κ. Βούτσης επανέλαβε τη δέσμευση του πρωθυπουργού για εκλογές το φθινόπωρο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που είπα είναι ότι δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές πριν από το Μάιο και δεν ισχύει η πρόβλεψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα γίνουν εκλογές τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Εφόσον βρισκόμαστε στην 4η σύνοδο της Βουλής -στην τελευταία- κι αφού θα γίνουν οπωσδήποτε αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές το Μάιο, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμη. Η δέσμευση της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού είναι για Σεπτέμβριο – Οκτώβριο. Εγώ δεν έχω να πω κάτι περισσότερο, είναι σαφές ότι κινούμαστε και εργαζόμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση».

Σε άλλο ερώτημα, για την μέχρι τούδε συνεργασία με τον Π. Καμμένο, ο Ν. Βούτσης σημειώνει: «Ήταν μια θέση ευθύνης από την πλευρά μας όπου υπήρξε μια συνεργασία την οποία θα χαρακτήριζα πολύ καλή και συνεπής τόσο το πρώτο δύσκολο εξάμηνο, αλλά κι έπειτα στην ανάγκη να κλείσουμε την επώδυνη τρίτη μνημονιακή συμφωνία με κοινωνικό πρόσημο και με όρθια την κοινωνία όσο και στην κάθαρση του δημοσίου βίου σε ζητήματα διαπλοκής διαφάνειας. Από κει και πέρα το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο τονίζω ότι ήταν στις προγραμματικές δηλώσεις, δεν ήταν κάτι που ήρθε ξαφνικά, σε αυτό το κομμάτι υπήρξε ρήξη και μια αντίστροφη πορεία που έφερε τέλος σε αυτήν τη συνεργασία».

Σχόλια