“Ξέρω πολύ καλά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών κινητοποίησε ευαισθησίες και φόβους. Κατά τη γνώμη μου αβάσιμους αλλά απολύτως πραγματικούς. Όμως το μέλλον θα αποδείξει ότι πρόκειται για μια Συμφωνία σταθμό που όχι μόνο αναβαθμίζει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας αλλά την ίδια στιγμή δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για την οικονομική συνεργασία και την ανάπτυξη”.


Αυτό υποστήριξε στην ομιλία της, κατά την τελετή παράδοσης του υφυπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) η νέα υφυπουργός Ελευθερία Χατζηγεωργίου. Είχε, βέβαια, μόνον καλά λόγια να πει για την προκάτοχό της, Κατερίνα Νοτοπούλου:

“Η δουλειά που έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα στο χαρτοφυλάκιο Μακεδονίας – Θράκης είναι υποδειγματική. Η Κατερίνα Νοτοπούλου με συνέπεια και με αίσθηση καθήκοντος τίμησε την θέση αυτή και την υπηρέτησε με ήθος και αυταπάρνηση”, υποστήριξε.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Νοτοπούλου αφού αναφέρθηκε επί μακρόν στα επιτεύγματα της υφυπουργίας της, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, επέμεινε στα εξής:

“Είμαι υπερήφανη που κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο ΥΜΑΘ, που άλλοτε συντηρούσε αφηγήματα περί ‘Μακεδονίας Εν κινδύνω’, βάλαμε σφραγίδα ειρήνης στα Βαλκάνια. Προστατεύσαμε τα εθνικά μας συμφέροντα και αποκτήσαμε έναν σύμμαχο και φίλο, μέσα από μια έντιμη συμφωνία”.