Μηνυτήρια αναφορά κατά του Πάνου Καμμένου κατέθεσε σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.


Στη μηνυτήρια αναφορά ο κ. Κοτζιάς υποστηρίζει ότι στοχοποιήθηκε από τον Πάνο Καμμένο το καλοκαίρι του 2018. Τον εγκαλεί για μια σειρά αδικημάτων, όπως φυσική και ηθική αυτουργία σε εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση, απειλή, ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια σε απειλή, διασπορά ψευδών ειδήσεων και κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης.

Ακόμη, ο κ. Κοτζιάς συσχετίζει παλαιότερες μηνυτήριες αναφορές που έχει καταθέσει στη Δικαιοσύνη, ενώ δήλωσε και παράσταση πολιτικής αγωγής με επιφύλαξη για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης, που υπέστη από τις παραπάνω πράξεις, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αναφέρει χαρακτηριστικά στην αναφορά του, την οποία κατέθεσε στον Άρειο Πάγο μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ Χρήστου Κουτσονάσιου:

Μιλά για προσωποποιημένη αντίδραση σε βάρος του «με ανοικτούς εκβιασμούς και απειλές στο πρόσωπό μου και στην οικογένειά μου: Εκατοντάδες γράμματα, τηλεφωνικά μηνύματα, ηλεκτρονικά μηνύματα. Αποστολή σφαιρών που συνοδεύτηκαν από αίμα και χώμα όπου "θα θαβόταν η οικογένειά μου"».

Υποστηρίζει, επισης, ότι «υπήρξε και υπάρχει προσπάθεια να επιβληθεί με απειλές και εκβιασμούς μια διαφορετική εξωτερική πολιτική στη χώρα. Να αμαυρώσουν με την ψευδή εικόνα που διαδίδουν διάφορα μέσα, στα οποία πιθανόν να έχουν πρόσβαση οι παρανομούντες εκβιαστές, την εξωτερική πολιτική που είχε τα τελευταία χρόνια», καθώς και να δυσφημιστεί, όπως λέει, το πρόσωπό του, και κατά προέκταση να δυσφημίσουν την ίδια την πολιτική που πρέσβευε, τουτέστιν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Χαρακτηρίζει ως ψεύδη τις διαδόσεις ότι έλαβε και διακίνησε 50 εκατομμύρια ευρώ από τον Σόρος, ότι "έβαλε χέρι" στα απόρρητα ποσά για τα οποία λέει ότι «πρώτον δεν υπάρχουν και δεύτερον, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο υπουργείο Εξωτερικών διότι όλα ελέγχονται από τριμελή υπηρεσιακή επιτροπή» κι ότι έδωσε σε εταιρεία πάροχο/βίζας με τρόπο παράνομο κερδοφόρο διαγωνισμό.

«Πιστεύω και είναι ανάγκη το δικαστήριο να με προστατεύσει. Θα ήθελα δε να πω και να δηλώσω ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, ότι η μεθοδευμένη από εκείνον στοχοποίησή μου από το καλοκαίρι του 2018, τον καθιστά εν δυνάμει υπεύθυνο εφόσον συμβεί οτιδήποτε κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, στη σωματική και πνευματική μας υγεία. Μια στοχοποίηση που για κάποιον ο οποίος γνωρίζει από διεθνείς σχέσεις μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε κάτι άλλο πίσω από αυτό το "ανεξήγητο μένος"», καταλήγει ο κ. Κοτζιάς.