Πρόταση Ζέρβα σε Μπουτάρη για οικουμενική διοίκηση μέχρι το τέλος της θητείας τουΠρόταση προς τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, για σχηματισμό υπηρεσιακής οικουμενικής διοίκησης, ώστε να διοικηθεί ο δήμος Θεσσαλονίκης τους επόμενους εφτά μήνες, έως τις 31 Αυγούστου που λήγει η θητεία του, έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9 FΜ", ο υποψήφιος δήμαρχος που διετέλεσε επί μακρόν αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη και, μάλιστα, ήταν στέλεχος του στενού πυρήνα του απερχόμενου δημάρχου, υποστήριξε:

"Η διοίκηση αυτή δεν μπορεί να διοικήσει. Όχι μόνο σε επίπεδο πλειοψηφίας, σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου, αλλά και στις υπηρεσίες. Υπάρχει ένα χάος, τίποτα δεν λειτουργεί. Αυτό φαίνεται και στην πόλη. Προτείνω ο Γιάννης Μπουτάρης να σκεφτεί και να προχωρήσει σε μια υπηρεσιακή οικουμενική διοίκηση γι αυτούς τους εφτά μήνες που απομένουν. Κάνω έκκληση στον Γιάννη Μπουτάρη να αντιληφθεί πως δεν είναι σε θέση να διοικήσει με αυτούς τους ανθρώπους που του έχουν απομείνει και να απευθυνθεί σε όλες τις παρατάξεις να πάμε σε ένα οικουμενικό σχήμα".

Ερωτηθείς για τις νέες δημοσκοπήσεις που αφορούν τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ.Ζέρβας επανέλαβε πρόσφατη θέση του: "Οι δημοσκοπήσεις ουσιαστικά φωτογραφίζουν μία συγκεκριμένη στιγμή. Ένα συγκεκριμένο δείγμα. Ο φωτογράφος μπορεί να αλλάξει την εικόνα και το όμορφο να το κάνει ομορφότερο. Υπάρχει και το photoshop. Εγώ έχω μια επαφή με τους δημότες καθημερινά και ξέρω τι ζητάνε. Ανθρώπους ανεξάρτητους που ασχολούνται με την πόλη, με συγκεκριμένες προτάσεις και όχι τους κομματικούς εκπροσώπους που αυτή τη στιγμή τα γκάλοπ βγάζουν μπροστά".

Ο επικεφαλής της παράταξης "Ναι στη Θεσσαλονίκη", για μία ακόμη φορά κάλεσε την υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, υποψήφια δήμαρχο Θεσσαλονίκης, να παραιτηθεί από τη θέση της και να ασχοληθεί με τα ζητήματα της πόλης.

Σχόλια