Επίσκεψη Αηδονόπουλου στο εργοτάξιο ογκωδών αντικειμένων

Στο εργοτάξιο ογκωδών αντικειμένων του δήμου Θεσσαλονίκης στο Ωραιόκαστρο όπου εκδηλώθηκε νωρίτερα πυρκαγιά βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού «Συνέργεια πρώτα η πόλη μας» Χάρης Αηδονόπουλος με στελέχη της παράταξής του.


«Με μεγάλη θλίψη διαπιστώσαμε παντελή έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας -ούτε μάσκες δεν είχαν να φορέσουν οι εργαζόμενοι- και μάλιστα σε χώρο που εκτελούνται επικίνδυνες εργασίες. Επιπλέον, διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει δίκτυο κρουνών πυρόσβεσης. Υπάρχει- αν είναι δυνατόν- μόνο ένας κρουνός που δεν ταίριαζε όμως …στο όχημα πυρόσβεσης με αποτέλεσμα να καταφθάνουν υδροφόρα οχήματα του δήμου Θεσσαλονίκης από την άλλη άκρη της πόλης» σχολίασε ο κ. Αηδονόπουλος.

«Αρκεί να αναφέρω ότι φορτωτής αξίας άνω των 150.000 ευρώ είναι ακινητοποιημένος γιατί… έχει πάθει λάστιχο! Θυμίζω ότι σε άλλες χώρες -από Τουρκία μέχρι Σκόπια- τα οχήματα αυτού του τύπου φέρουν αλυσιδωτή επίστρωση ελαστικών» πρόσθεσε ο κ. Αηδονόπουλος.Όπως επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα.

«Πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης. Πρέπει να υπάρχει πυροπροστασία και να γίνει επαναφορά των μηχανημάτων έργων του δήμου Θεσσαλονίκης σε κομβικό σημείο της πόλης και όχι στην περιοχή του Cosmos, όχι σε απόσταση 12 χιλιομέτρων διότι δαπανώνται καύσιμα, εργατοώρες και προκαλείται κυκλοφοριακός φόρτος στην περιφερειακή οδό» τόνισε ο κ. Αηδόνοπουλος.

Σχόλια