Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας (με το Κίνημα Αλλαγής) με την παράταξη “Πράξεις για τη Μακεδονία”, Χρήστος Παπαστεργίου, για τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα. Τον αποκάλεσε “χάρτινο Μακεδονομάχο”!



Σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον περιφερειάρχη ότι, με ευθύνη του, “έχει την περιφέρεια πρωταθλήτρια στην ανεργία”, στη “μετανάστευση νέων ανθρώπων”, ότι συμπεριλαμβάνει τον πιο φτωχό νομό της χώρας (το νομό Σερρών), ότι με ευθύνη του “χάνει ευρωπαϊκά κονδύλια, γιατί δεν τα αξιοποιεί στην ώρα τους” κι επειδή “χρηματοδοτεί υποχρεώσεις του κεντρικού κράτους, εξυπηρετώντας πολιτικά τον Τσίπρα, στην δημιουργία των υπερπλεονασμάτων”!


Ειδικά για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρει:


“Όταν, με ευθύνη σου, συμβάλλεις στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών αποδεχόμενος θερμά την πολιτική σου υιοθεσία από τον Καμένο και, επειδή(γιατί άραγε;) στην αρνήθηκε η ΝΔ και τον ωθείς στην είσοδό του στη Βουλή, ώστε να σχηματιστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, 
Όταν είσαι, μέσω αυτής της πολιτικής σχέσης, ο "κρυφός εταίρος" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στη Βόρεια Ελλάδα,
Όταν, με ευθύνη σου, το οδικό δίκτυο της περιφέρειας, είναι σε άθλια κατάσταση κι εσύ μιλάς για πινακίδες,
Όταν, απολύτως υπεύθυνα, ψήφισες στην Βουλή της προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Καραμανλή, το 2007, αποδεχόμενος την σύνθετη ονομασία, τότε ...
Στα λόγια και ειδικά στους μονολόγους, χωρίς διάλογο, μπορεί να είσαι ότι θέλεις, αλλά στην πράξη είσαι ο "χάρτινος" μακεδονομάχος, γιατί από πράξεις ουσίας....άστο καλύτερα”.


(σ.σ.: Ο αριθμός των αποσιωπητικών είναι ευθύνη του συγγραφέα της ανακοίνωσης).