Στον Εμπορικό Σύλλογο ο ΑηδονόπουλοςΕνημερωτική συνάντηση είχαν ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος και αντιπροσωπεία υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Συνέργεια πρώτα η πόλη μας» με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελή Φιλιππίδη.


Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις στο δήμο Θεσσαλονίκης και παράλληλα κατατέθηκαν προτάσεις για θέματα όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός, η ανακύκλωση, το κυκλοφοριακό, το ωράριο φορτοεκφορτώσεων, το παραεμπόριο, η προσβασιμότητα ατόμων με αναπηρία.

«Οι έμποροι δυστυχώς, είχαμε τις μεγαλύτερες απώλειες λόγω της οικονομικής κρίσης. Είχαμε 320.000 λουκέτα πανελλαδικά και δεν ίδρωσε το αυτί των κυβερνώντων. Αυτό είναι το παράπονο μας», είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και ζήτησε τη συνέργεια του δήμου:

«Η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να βοηθήσει πολύ την αγορά μίας πόλης αρκεί να το θέλει. Αρκεί να καταλάβει ότι αγορά είναι τα φώτα, η λάμψη της πόλης. Πόλη χωρίς αγορά δεν υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης και πρόσθεσε «Δε ζητάμε παράλογα πράγματα, να αλλαχτούν οι καμένες λάμπες, να είναι καθαροί οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, άλλωστε πρόκειται για υποχρεώσεις του δήμου».

Από την πλευρά του ο κ. Αηδονόπουλος τόνισε: ότι για το κέντρο της πόλης ενδείκνυνται οι συμπιεστές κάδων μικρής χωρητικότητας -καθώς στο παρελθόν είχαν τοποθετηθεί πιλοτικά μεγάλοι κάδοι που -λόγω μεγέθους- αποσύρθηκαν και παρέμειναν σε Καπάνι και Μοδιάνο.

Σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις φορτοεκφορτώσεις επεσήμανε πως μπορούν να χρησιμοποιούνται μικρότερα οχήματα και όχι σε ώρες αιχμής, προφανώς με σωστό προγραμματισμό.

Αναφερόμενος στη διαχείριση  των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων ο κ. Αηδονοπουλος είπε πως ο δήμος θα μπορούσε να προμηθευτεί μικρές πρέσες και οι επιχειρηματίες, απλά με ένα sms και κατόπιν συνεννόησης να βγάζουν τις σακούλες και τα χαρτοκιβωτια ώστε έμμεσα να μειωθούν και τα δημοτικά τέλη.

Ο κ. Αηδονόπουλος επισήμανε ότι η ύπαρξη της κυκλικής συγκοινωνίας θα τονώσει την καταναλωτική  κίνηση.

Σχόλια