Είσοδο στο β γύρο των δημοτικών εκλογών για την εκλεκτή του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Marc για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για τη δημαρχία του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της χώρας, Νίκος Ταχιάος, προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 21,6%, τη στιγμή που η «εκλεκτή» του ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Θεσσαλονίκης, η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, βρίσκεται μόλις στο 11,0%. Δηλαδή, η διαφορά τους είναι στις 11 μονάδες.

Στην τρίτη θέση, με ποσοστό 8,8%, είναι ο υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής, Σπύρος Βούγιας, ενώ στην τέταρτη θέση και με ποσοστό 8,1% βρίσκεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός. Ακολουθούν, εξάλλου, ακόμα δύο υποψήφιοι από τη Δεξιά: Ο πρώην βουλευτής, νομάρχης και μετέπειτα περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης (6,0%) και ο κεντροδεξιός πρώην αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας (5,5%).

Σε μικρότερες ποσοστά κινούνται ο υποψήφιος του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος (2,7%), ο κεντροαριστερός Πέτρος Λεκκάκης (2,3%), ο πρώην κεντροδεξιός αντιπεριφερειάρχης Χάρης Αηδονόπουλος (2,1%) και ο Μάκης Κυζιρίδης (1,6%), ενώ τελευταίος φιγουράρει ο Οικολόγος Μιχάλης Τρεμόπουλος (1,6%).

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, στο ερώτημα «αν είχατε τη δεύτερη Κυριακή να επιλέξετε ανάμεσα στο Νίκο Ταχιάο και την Κατερίνα Νοτοπούλου, ποιον θα προτιμούσατε για δήμαρχο;», το 48,3% επιλέγει τον κ. Ταχιάο και το 23,6% την κυρία Νοτοπούλου, ενώ το 28,1% δηλώνει «Δεν ξέρω / Δεν απαντώ».

www.in.gr