Ανησυχίες ΙΣΑ για τους 74 θανάτους από γρίπηΣε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το «κύμα» της εποχικής γρίπης που  έχει προκαλέσει το θάνατο σε 74 ασθενείς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 74 ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, 18 άνθρωποι κατέληξαν μόνο την τελευταία εβδομάδα.
Το τελευταίο θανατηφόρο κρούσμα σημειώθηκε στην Κρήτη την Τετάρτη, όπου κατέληξε μία γυναίκα 55 ετών από επιπλοκές του ιού Η1Ν1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ασθενών που έχασαν την ζωή τους από την γρίπη ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου, ενώ μεταξύ των θυμάτων είναι και παιδιά.

Την ίδια στιγμή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την έξαρση της γρίπης καταλογίζοντας ευθύνες στο υπουργείο Υγείας. Στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ αναφέρει ότι  «η χώρα μας κατέχει τα τελευταία χρόνια, το θλιβερό ρεκόρ ,σε θανάτους από γρίπη ,γεγονός που συσχετίζεται με την αδυναμία του συστήματος υγείας, να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που προκαλεί η επιδημία».

Επίσης ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάνει λόγο για κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και σοβαρές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία, που όπως τονίζει έχουν ως συνέπεια την ανεπαρκή διαχείριση των περιστατικών.

Σχόλια