Έντεκα νέους υποψηφίους του συνδυασμού του «Θεσσαλονίκη Πρώτη» παρουσίασε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, σε καφέ της περιοχής Χαριλάου.


Ο κ. Λεκάκης βρήκε την ευκαιρία να στραφεί κατά υποψηφίων που έχουν δράση στην κεντρική πολιτική σκηνή, επιλέγοντας να.. ξεχάσει ότι η Πρωτοβουλία, από την οποία προέρχεται είχε στηριχθεί και το 2010 (από το ΠΑΣΟΚ, τη Δράση και το κόμμα της κ. Μπακογιάννη) και το 2014 (επίσης από το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα της κεντροαριστεράς). Υποστήριξε ότι «σε αυτές τις εκλογές θα αναμετρηθούν δύο διαφορετικοί κόσμοι: από τη μία κάποιοι, που φέρουν τα κομματικά χρίσματα, επιχειρούν να πείσουν τους πολίτες ότι στις δημοτικές εκλογές επιλέγουν κόμματα» κι από την άλλη «εμείς που δεν ζητήσαμε χρίσματα, δεν ζητήσαμε στηρίξεις».

Καθώς, πάντως, φαίνεται να μην έχει καν την υποστήριξη του Γιάννη Μπουτάρη, στη σχετική ερώτηση απάντησε ότι δεν είναι το παν για την παράταξη να βγει ο Γιάννης Μπουτάρης να δηλώσει ότι στηρίζει τη "Θεσσαλονίκη πρώτη".

Έκανε επίθεση στον έχοντα το χρίσμα του Κινήματος Αλλαγής Σπύρο Βούγια χωρίς να τον κατονομάζει λέγοντας πως “στην ίδια πλευρά (σ.σ. με τους κομματικούς υποψηφίους) ανήκουν κάποιοι που ξαναθυμήθηκαν την αυτοδιοίκηση αφού έκλεισαν τον κύκλο τους στην κεντρική πολιτική” και υποστήριξε πως στην παράταξή του «αυτές τις γραμμές τις ξεπερνάμε και βρίσκουμε τα σημεία σύγκλισης πάνω στην ατζέντα της αυτοδιοίκησης και της Θεσσαλονίκης».

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, που παρουσίασε ο κ. Λεκάκης είναι οι:


Γεώργιος Ιακωβίδης, Εκπαιδευτικός
Παναγιώτα Ιωακειμίδου, Εκπαιδεύτρια Ποντιακής Διαλέκτου - Συγγραφέας
Σταύρος Κανδύλας, Ιδιωτικός Υπάλληλος
Ηρακλής Κεσίδης, Μουσικός Παραγωγός
Βασίλειος Κόνιαρης, Διδάκτωρ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών - Διαχειριστής Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου
Γεώργιος Πασχαλίδης, Οικονομολόγος - Τραπεζικό Στέλεχος
Ελευθερία Στεργίου, Δικηγόρος
Παναγιώτης Στιρλιγκάς, Οικονομολόγος
Ιωάννης Χαραυγής, Πολιτικός Μηχανικός
Δημήτρης Χατζηαθανασίου, Επιχειρηματίας - Ραδιοφωνικός Παραγωγός
Γιώργος Γκουγκουλιάς, Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής- Επιχειρηματίας