Κανένα ματς δεν είναι εύκολο και καμία ομάδα δεν είναι φιλική προς καμία άλλη. Τουλάχιστο όσον αφορά τον ΠΑΟΚ. Ο οποίος είδε τον ΠΑΣ να του βάζει δύσκολα, αλλά όντας καλύτερος, έστω και στο 87' να παίρνει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Τους οποίους και άξιζε με βάση την εικόνα του ματς.

Γράφει ο Γιάννης Χατζηιωαννίδης

Αγωνιστικά θα πω, ότι αυτό που προβληματίζει είναι η σωρεία των χαμένων ευκαιριών της ομάδας του Λουτσέσκου. Δεν είναι μόνο η φάση του Μαουρίτσιο στο 1-1 όταν από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ. Είναι η συνολική αποτίμηση των ευκαιριών. Τέλος καλό όλα καλά, όμως, για τον ΠΑΟΚ που διατηρεί την διαφορά του από τους διώκτες του. Το ξαναλέω. Κανένα ματς δεν θα είναι εύκολο έως το τέλος. Πάμε τώρα και στην διαιτησία για την οποία γίνεται πολύς λόγος.
Αρχικά συμφωνώ απόλυτα σε όλα όσα είπε ο Λουτσέσκου. Το γκολ της ισοφάρισης είναι οφσάιντ. Τα δύο πέναλτι είναι ξεκάθαρα και δεν τίθεται κανένα θέμα, ενώ ορθώς ο ΠΑΟΚ και ο προπονητής του φωνάζουν για ένα ακόμη πέναλτι που δεν δόθηκε. Στο σημείο αυτό να θυμίσω πώς στο ματς της Κυριακής δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στον Σάκχοφ. Τι είπε λοιπόν ο Ρουμάνος τεχνικός του "Δικεφάλου";
"Κάθε φορά έχουμε τα ίδια. Δεν ξέρω, ίσως φοβούνται να πάρουν τις σωστές αποφάσεις υπέρ μας. Ενδεχομένως να βρίσκεται κάτι άλλο. Μπορεί να είμαι πνευματικά άρρωστος. Σήμερα μέτρησε ένα γκολ οφσάιντ και στην Τρίπολη δεν μέτρησε καθαρό γκολ υπέρ μας. Το Σαββατοκύριακο είδαμε τουλάχιστον δύο πέναλτι να δίνονται στην Ευρώπη σε στημένες φάσεις, σήμερα οι αντίπαλοι είχαν κρεμαστεί πάνω στον Βαρέλα και τον Κρέσπο. Σαν προπονητής που είμαι πρέπει να λέω τα λάθη που γίνονται κατά της ομάδας μου».
Έτσι είναι τα πράγματα και αυτή είναι η πραγματικότητα. Και λίγα τους είπε ο Λουτσέσκου. Γιατί απλούστατα, κάποιες άλλες ομάδες έχουν κατακτήσει τίτλους και προκρίσεις σε ομίλους τους Τσάμπιονς Λίγκ βασιζόμενοι στην βοήθεια των διαιτητών. Ο ΠΑΟΚ έχει μακράν την καλύτερη ομάδα τα τρία τελευταία χρόνια και δικαίως είναι πρώτος. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν κάποιοι αυτό, τόσο το καλύτερο για τους ίδιους. 
Ο "Δικέφαλος" δικαιούται να έχει παράπονα από την διαιτησία. Και έχω τη εντύπωση πώς όσο περνούν οι αγωνιστικές άλλο τόσο οι πολέμιοι του θα βάζουν λιτούς και δεμένους να του φράξουν τον δρόμο. Αδυνατώντας να αναγνωρίσουν την αγωνιστική του ανωτερότητα, καταφεύγουν σε φτηνές δικαιολογίες που δεν στέκουν ούτε σε παιδάκια νηπιαγωγείου.

ΣΣ1

Το αφεντικό τρελάθηκε. Τι άλλο να γράψω. Σπουδαίες οι δυο τελευταίες προσθήκες που ανεβάζουν επίπεδο τον ΠΑΟΚ. Τίποτε περισσότερο. Απλά μπράβο στον Ιβάν.