Τα γραφεία της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας, στην καρδιά της γραφικής Άνω πόλης, επισκέφθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος
Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας μαζί με τον Νίκο Νυφούδη και τους συνεργάτες τους και υποψηφίους Μαρία Τσιουτάνη, Δημήτρη Παδιώτη και Ασπασία Γιαννουσοπούλου, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου.


 Τους υποδέχθηκαν και τους καλωσόρισαν, στην πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς, η πρόεδρος της κοινότητας Βέτα Καλαϊτζίδου και τα μέλη του συμβουλίου και ακολούθησε μια εκτεταμένη συζήτηση για τις ιδιομορφίες, τις απαιτήσεις, τα προβλήματα και τις ανάγκες αυτής της ιδιαίτερης περιοχής.

Οι κοινοτικοί σύμβουλοι αναφέρθηκαν αρχικά στις ιδιαιτερότητες (ανωφέρειες, απουσία ελεύθερων χώρων, κανονιστικοί περιορισμοί στις επιχειρήσεις, συνεχής αύξηση αριθμού επισκεπτών) και στα προβλήματα της περιοχής (κυκλοφοριακό, αστικές συγκοινωνίες, στάθμευση, καθαριότητα, γκράφιτι, ασφάλεια). Τόνισαν επίσης τη δυσκολία συνεννόησης με τις κεντρικές  υπηρεσίες του Δήμου, που καθυστερούν ή ματαιώνουν τη λήψη ή την έγκαιρη υλοποίηση των αποφάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.


Από την πλευρά του, ο κ. Βούγιας υποστήριξε την ανάγκη της εφαρμογής ενός νέου ρυθμιστικού σχεδίου για την προστασία της φυσιογνωμίας αλλά και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας στην Άνω Πόλη, που θα διασφαλίζει τη λειτουργικότητα, την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής στην περιοχή.

Στο μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης συμμετείχε και ο επίσης υποψήφιος Κωνσταντίνος Ζέρβας, κάτοικος της περιοχής, που ήταν προσκεκλημένος για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της κοινότητας, η οποία ακολούθησε.

#Βούγιας #υποψήφιος_δήμαρχος_Θεσσαλονίκης