Έκκληση προς όλους τους βουλευτές, κυρίως αυτούς του βορειοελλαδικού χώρου, να θυμηθούν την καταγωγή τους, την ιστορία τους και πάνω απ’ όλα να καταλάβουν ότι αυτή τη στιγμή έχουν απέναντί τους την Ιστορία και όχι τους λίγους μήνες παράτασης που
θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία απηύθυνε ο αν.Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας μιλώντας στην εκπομπή "Αταίριαστοι" του ΣΚΑΪ.

«Αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες με την περίεργη αριθμητική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις μετακινήσεις βουλευτών προκειμένου να εξασφαλισθεί η κυβερνητική πλειοψηφία είναι η επιτομή της πολιτικής καταισχύνης!

Ας αναλάβει καθένας τις ευθύνες του, όχι μόνο απέναντι στο Κοινοβούλιο και τους εκπροσώπους του, αλλά κυρίως απέναντι στην Ιστορία, γιατί αυτό δεν θα τελειώσει στον κύκλο αυτής της Βουλής ή στον κύκλο του δικού μας βίου. Είναι μια βrαδυφλεγής βόμβα στην γειτονιά μας, μια βόμβα αλυτρωτισμού!», συμπλήρωσε ο Κ.Γκιουλέκας και κατέληξε:
«Εάν τελικά κυρωθεί αυτή η συμφωνία από την Βουλή δεν κλείνει μόνο ένα θέμα με φοβερή ζημία των εθνικών συμφερόντων μας, αλλά, ουσιαστικά, υποθηκεύεται το μέλλον, υποθηκεύονται οι επόμενες γενιές!».