Τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα –κι ας είχε πάνω από 20 τελικές σε όλο τον αγώνα, πάνω από 70% κατοχή μπάλας!



Επειδή στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν τα πάντα και δεν είναι και το πιο δίκαιο άθλημα στον κόσμο, λίγο έλειψε ο Δικέφαλος να χάσει πολύτιμους βαθμούς στην έδρα του. Κι αυτό επειδή ο ΠΑΣ, που έκανε την πρώτη του τελική στο 52’ με τον Μάνο και κατάφερε να…. σκοράρει! Άλλη τελική δεν βρήκε εστία, όμως λίγο έλειψε να φύγει με τον βαθμό από την Τούμπα.


Για να γίνει αυτό χρειάστηκε, βέβαια και ο Λίλα. Ο παίκτης του ΠΑΣ βγήκε… τρεις φορές εκτός γηπέδου με φορείο, αλλά ολοκλήρωσε το 90λεπτο! Γι αυτό και ο Λουτσέσκου τα ΄βαλε, στο τέλος, με την αντίπαλη ομάδα: “Κρατάω αυτά τα λόγια που είπα, είμαι πιο ήρεμος τώρα αλλά δεν αλλάζω την άποψη μου. Σέβομαι κάθε στρατηγική, αλλά αυτό που έγινε σήμερα ήταν ντροπή για το ποδόσφαιρο. Το να είσαι 30 λεπτά στον αγώνα και να αρνείσαι να παίξεις δεν είναι αποδεκτό”, είπε.


Από την πλευρά του, ο Πετράκης υποστήριξε την εμφάνιση της ομάδας του, λέγοντας: “Κάνω 27 χρόνια τον προπονητή. Ποτέ κάποιος δεν έχει πει ότι είπα σε κάποιον παίκτη να κάνει καθυστέρηση και να πέσει. Μπορεί από το αίσθημα της αυτοσυντήρησης ή να υπάρχει κάποιο πραγματικό θέμα. Δεν θυμάμαι πόσες φορές συνέβη αυτό”.


Η αλήθεια είναι ότι έγινε… πολλές. Όμως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα στο ποδόσφαιρο κι ο ΠΑΣ ήταν μπροστά σε μια ανέλπιστη ισοπαλία. Έτσι, με πρωτεργάτη τον Λίλα, οι παίκτες του πέρασαν αρκετή χώρα στο μουσκεμένο χορτάρι της Τούμπας (σ.σ. έβρεχε συνέχεια) με αποτέλεσμα ακόμη κι όταν ο Ευαγγέλου τραυματίστηκε σε μια φάση με τον Μαουρίσιο, να ακούσει τον… εξάψαλμο από την εξέδρα.


Το παιχνίδι δεν αντέχει σε κριτική. Ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτος κυρίαρχος, ο ΠΑΣ έβαλε το λεωφορείο μπρος στην εστία και λίγο έλειψε, αν ο Πέλκας δεν άνοιγε το σκορ με πέναλτι κι αν ο νεοαποκτηθείς Σφιντέρσκι δεν εκμεταλλευόταν λάθος της άμυνας λίγο πριν τη λήξη, ο Δικέφαλος θα κολλούσε…


Για τη διαιτησία του Φωτιάδη τι να πούμε; Έδωσε δύο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ (σ.σ. μπήκε το ένα) και θα μπορούσε να δώσει άλλα… επτά. Όσο για το γκολ της ισοφάρισης των Ιωαννίνων, ξεκίνησε από καθαρή θέση οφσάιτ.


Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: Τούμπα

Γκολ: 38' πεν. Πέλκας, 86' Σφιντέρσκι / 52' Μάνος


Διαιτητής:  Φώτης Φωτιάδης (ΕΠΣ Καστοριάς) Βοηθοί: Δημήτριος Γκάκας (ΕΠΣ Λάρισας), Ιωάννης Καραγκιζόπουλος (ΕΠΣ Ημαθίας)

Κίτρινες: 45' Πέλκας / 17' Ευαγγέλου, 29' Σκόνδρας, 41' Κρίζμαν, 55' Λίλα, 77' Σιόντης


Οι συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης, Μίσιτς (74' Ελ Καντουρί), Μαουρίσιο, Πέλκας, Μπίσεσβαρ (59' Ζαμπά), Λημνιός (68' Σφιντέρσκι), Άκπομ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Λίλα, Σκόνδρας, Ευαγγέλου, Σιόντης, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Βιδάλ (74' Πάντελιτς), Γιάκος, Κρίζμαν (85' Παμλίδης), Μάνος.