Τραβάνε την κόντρα Μπουτάρης - Ψωμιάδης

Μια μέρα μετά την παραπομπή του σε δίκη, για την υπόθεση της επίθεσης κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης στην πλατεία Λευκού Πύργου, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αποφάσισε να… τραβήξει την κόντρα με τον Γιάννη Μπουτάρη, μετά από δηλώσεις του δεύτερου.


Ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης  χαρακτήρισε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη πρόστυχο. Αναφερόμενος στην παραπομπή του κ. Ψωμιάδη και άλλων 11 ατόμων για την εις βάρος του επίθεση που έγινε, τον περασμένο Μάιο, σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην πλατεία Λευκού Πύργου, είπε:


«Τον μικρότερο χαρακτηρισμό που μπορώ να πω για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη είναι πως είναι πρόστυχος. Το να αρνείται ότι συμμετείχε σε όλη την ιστορία του Μαΐου και ότι, όπως φαίνεται καθαρά από τα βίντεο, διέγειρε τα πλήθη, και να αρνείται ότι ήταν παρών, αυτό είναι μια προστυχιά» τόνισε ο κ. Μπουτάρης.


Όταν του επισήμαναν πως είχε δεχτεί επίσκεψη από τον Παν. Ψωμιάδη στο δημαρχείο, όπου ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης του είχε δωρίσει κι ένα κουτί γλυκά, προφανώς ως ένδειξη ότι ζητά συγνώμη, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συμπλήρωσε ότι δέχθηκε θεσμικά τον κ. Ψωμιάδη, όπως όλους τους υποψηφίους. «Ο Ψωμιάδης είναι πρόστυχος κι όσοι τον ψηφίζουν ας το έχουν στο νου τους. Ας καθαρίσει πρώτα με τα 45αρια του, ας καθαρίσει με την ιστορία της Βόλβης και μετά τα λέμε», πρόσθεσε.


Ο Παν. Ψωμιάδης σήκωσε το γάντι κι εξέδωσε πριν από λίγο την ακόλουθη ανακοίνωση:


«Πληροφορούμαι πως με αποκάλεσε ¨πρόστυχο¨ ο άνθρωπος για χάρη του οποίου το 2014 και για μπορέσει να διεκδικήσει εκ νέου το δήμο, πέρασε φωτογραφική τροπολογία από την κυβέρνηση Σαμαρά (με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ) ώστε να αρθεί σε μια νύχτα το κώλυμα εκλογιμότητας που είχε, λόγω της μη έγκαιρης παραίτησης του από τη θέση του Προέδρου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Με αποκάλεσε ¨πρόστυχο¨ ο δήμαρχος που παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση διπλών αμοιβών και παράνομων επιδομάτων που δίδονταν επί της Προεδρίας του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Με αποκάλεσε ¨πρόστυχο¨ ο υμνητής του Κεμάλ Ατατούρκ, ο αρνητής των Γενοκτονιών, που ¨χέστηκε¨ για τη σφαγή των προγόνων μας.

Με αποκάλεσε ¨πρόστυχο¨ ο εκλεκτός του συστήματος και ο λατρεμένος των Ιδρυμάτων της παγκοσμιοποίησης και των συστημικών ΜΜΕ που χαρακτηρίζει ανερυθρίαστα ¨χαζούς και αμόρφωτους¨ όσους πιστεύουμε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Αυτός, που δεν είχε κανένα ηθικό ενδοιασμό να αποκαλέσει την ΠΓΔΜ ¨Μακεδονία¨, όταν συναντήθηκε στα Σκόπια με τον Πρόεδρο της γειτονικής χώρας, το Νοέμβριο του 2017.

Ομολογώ πως δεν περίμενα ότι θα επιλέξει τώρα, στο τέλος της θητείας του, να λειτουργήσει ως πολιτικός λαγός της Νοτοπούλου.

Προσωπικά, λυπάμαι που επέλεξε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος, τον ήθελα αντίπαλο μου. Σε κάθε περίπτωση και επειδή σέβομαι την ηλικία του, δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω στην οδό που επέλεξε. Αντιθέτως τον ευχαριστώ για μία ακόμη φορά για τη στήριξη που απλόχερα μου προσφέρει...»

Σχόλια